Yes grubunun davucusu Alan White hayatını kaybetti

İngiliz progresif rock grubu Yes'in davulcusu Alan White 72 yaşında hayatını kaybetti.

Alan White'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, 72 yaşındaki müzisyenin kısa süreli bir hastalığın ardından Seattle’daki evinde öldüğü belirtildi.


ALAN WİHTE'IN KARİYERİ

1960’larda birkaç küçük grupta çalmaya başlayan White’ın şansı, John Lennon ile Yoko Ono’nun kendisini keşfetmesiyle döndü. Lennon’un Ono, Eric Clapton ve Klaus Voormann’dan oluşan “Plastic Ono Band” grubuna katılan White, daha sonra Lennon’un “Imagine” ve “All Things Must Pass” albümlerinde çaldı.

Yes grubunun davucusu Alan White hayatını kaybetti

White, 1972’de ise Bill Bruford’un King Krimson’a geçmesiyle boşalan davulcu pozisyonu için Yes’e katılması için teklif aldı. Davette, White’ın Joe Cocker ile çıktığı turne etkili oldu.

İlk olarak Yes’in 1973 albümü "Tales From Topographic Oceans'da çalan White’ın grupla son albümü ise geçen yılki “The Quest” oldu.

White, 1976’da ise tek solo albümü “Ramshackled”ı çıkardı.

 

Yes grubunun davucusu Alan White hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Yes Alan White
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.