"Yerlisi varken kat be kat pahalısı neden?"

Apple iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max'in tanıtımını geçtiğimiz akşam yaptı. Yeni telefonlar gerek tasarımlarıyla gerek de yüksek fiyatlarıyla dikkat çekti. Sabah yazarı Şeref Oğuz ise aynı özelliklere sahip yerli telefonlar varken neden daha fazla ücret ödeyip Apple marka tercih edildiğini sordu.

Teknoloji devi Apple, geleneği bozmadı. Her yıl eylül ayında yeni modelini tanıtan Apple, bu yıl da iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini tüm dünyaya tanıttı.

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max'in özellikleri ve fiyatı belli oldu. Apple'ın yeni modelleri 699, 999 ve 1099 dolardan satışa sunulacak. Telefonların Türkiye satış fiyatları ise henüz bilinmiyor.

"ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sabah yazarı Şeref Oğuz "Telefonu, iletişim aracı olmaktan çıkarıp itibar açlığı gidericisi haline getirince, her dev markanın yeni modeli piyasaya çıkınca; ülkemizde gündemin tepesine oturuyor. Yerlisi varken üstelik 5 katı ucuzken küresel markalara tonlarca para ödemenin mantığını anlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

 "YERLİSİ VARKEN KAT BE KAT PAHALISI NEDEN?"

 "Misal iPhone 11 çıkmış ve en ucuzu 11 bin liradan başlıyor. İnsanoğlu nefesini tutmuş bu modeli bekliyormuş gibi..." diyen Oğuz, "Telefon bizden akıllı mı?" diye sorarak şunları söyledi:

"Son 10 yılda akıllı telefonların ithalatına 20 milyar $ ödemişiz. Dolar zıplamış, ülkede euro uçmuş, bize ne gam!

İtibar açlığından mıdır akıl tutulmasından mıdır bilinmez; akıl açlığımızı akıllı telefonla kapatmaya gayretimiz yüzünden cari açığı besler olduk. Üstelik yerli üretim markalarımız var iken bunu yapıyoruz. Vestel'in Venüs'ünden söz etsem reklam kurulu harekete geçer ama iPhone dersen kimse sana ses çıkarmaz.

Sorum şudur; Yerlisi varken kat be kat pahalısı neden? Telefon bizden akıllı mı?"

"Yerlisi varken kat be kat pahalısı neden?"

"Yerlisi varken kat be kat pahalısı neden?" ile ilgili etiketler Apple Türkiye iPhone
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.