'Yerli Twitter' Yaay, hizmete girdi!

Türk Telekom tarafından oluşturulan ve 'yerli Twitter' olarak adlandırılan "Türkiye’nin yeni sosyal medya uygulaması: Yaay" hizmete girdi.

"Türkiye’nin yeni sosyal medya uygulaması" sloganıyla gürültüsüz şekilde başlayan ve Twitter'a alternatif olarak Türk Telekom tarafından oluşturulan "yerli twitter" hizmete girdi.

Euronews'te yer alan habere göre; uygulama, PTT Messenger uygulaması gibi hazır bazı yazılımlar kullanılarak geliştirildi.

Uygulamanın teknik tarafında Türk bilişim sektörünün eski kuruluşlarından Gantek firması yer aldı. Fakat daha sonra bu firma ile yolların ayrıldığı belirtildi.

TWİTTER İLE BENZERLİKLERİ VE FARKLARI

TT Ventures A.Ş tarafından AppStore'lara yüklenen Yaay, görüntü olarak da Twitter ile büyük benzerlikler taşıyor ancak farklı bazı özellikleri de mevcut.

İlgi alanlarına yani konulara göre kategorilerin eklendiği uygulamada yapılan paylaşımlar 'beğeni' aldıkça bir rozet sistemi çerçevesinde kullanıcının puanı yükseliyor.

İstenilen paylaşımlar yoruma kapatılabilirken uygulamanın tanıtım kısmında "fikirlerinizi özgürce paylaşın" ifadesi kullanılıyor.

'Yerli Twitter' Yaay, hizmete girdi!

 

'Yerli Twitter' Yaay, hizmete girdi! ile ilgili etiketler Türk Telekom Twitter Sosyal Medya Yaay uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.