Yerli tabanca ABD'den ödül aldı

Türkiye'nin özgün ve yerli tabancası olan SAR 9X, ABD'de "2020 yılının en iyi tabancası" ödülüne layık görüldü. SAR 9X, kırmızı nokta tetik göstergesi ile mekanizmanın kurulu olduğunu gösterirken, kapak üzerindeki soğutma kanalları sayesinde seri atışlarda namlunun hızlı soğumasına olanak sağlayarak daha iyi grupman imkanı da sunuyor.

Savunma Sanayii Başkanlığının başlatıp yürüttüğü, "Özgün Yerli Tabanca Projesi" çatısı altında 'Sarsılmaz' tarafından tamamı yerli tasarım ve yerli imkanlarla geliştirilen ve "Türkiye’nin özgün ve yerli tabancası" olma özelliğine sahip olan SAR 9 serisinin versiyonu SAR 9X, Amerika'da "2020 Yılının En İyi Tabancası" ödülüne layık görüldü.

ÖNDE GELEN SİLAH ÜRETİCİLERİ SEÇTİ

Sarsılmaz açıklamasına göre, ABD'nin ateşli silahlar dergisi On Target tarafınca organize edilen 2020 Editors' Choice Award'da (Editörlerin Seçimi Ödülü) tabanca alanında uzman olan ABD'li editörler, oylarını SAR 9X'den yana kullanarak Türk yapımı tabancayı birinciliğe götürdü. Editors' Choice Award'da, SAR 9X'in yanı sıra dünyanın önde gelen silah üreticilerinin en iyi tabancaları da değerlendirmeye alındı.

Öte yandan en iyilerin seçildiği değerlendirme, ABD silah dünyasının önde gelen isimlerince silahların uygulama yöntemiyle bir takım teknik testlere tabi tutulması yoluya gerçekleşti. Yapılan oylamanın sonucunda, Savunma Sanayii Başkanlığının başlattığı "Özgün Yerli Tabanca Projesi" kapsamında Sarsılmaz tarafından tamamı yerli ve milli imkanlarla üretilmiş olan SAR 9 serisinin versiyonu SAR 9X, rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti.

2020 Editors' Choice Award oylamasında SAR 9X için oy verenler arasında, dünyaca ünlü ateşli silahlar eğitmeni olan ve Guns dergisi editörlüğünü yürüten Massa Ayoob, Tactical Life'tan Dave Bahde, Guns & Ammo'dan Chris Mudgett ve Gun Digest'den Mike Dickerson gibi pek çok uzman da bulundu.

SAR 9X, SERİ ATIŞLARDA DAHA İYİ GRUPMAN SAĞLIYOR

Rakiplerini geride bırakarak ödülü almayı kazanan ve Türkiye'nin en seçkin birlikleri tarafından tercih edilen SAR 9X düşük atış aksının sağladığı olanak sayesinde şahlanma kontrolü kolaylığı ile takip eden atışlarda çok daha iyi grupman sağlanmasına imkan veriyor. Öte yandan üç farklı ebatta değiştirilebilir arka sırtlık ve kabza yan kapakları sayesinde kullanıcıya ergonomik tutuş kolaylığı sunan SAR 9X, kapak üzerindeki soğutma kanalları sayesinde seri atışlarda namlunun hızlı soğumasına imkan sağlayarak daha iyi grupman olanağı da sunuyor. Yine tetik emniyeti özelliği ile tetik çekilmedikçe iğneyi devre dışı bırakarak silahın ateş almasını engelleyen SAR 9X, kırmızı nokta tetik göstergesi ile mekanizmanın kurulu olduğunu da belli ediyor.

Yerli tabanca ABD'den ödül aldı ile ilgili etiketler ABD silah tabanca türk yapımı Savunma Sanayii Başkanlığı yerli silah
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.