Yerli otomobil TOGG ne kadar olacak? TOGG araba fiyatları!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG hakkında araştırmalar büyük bir heyecanla devam ederken, TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yerli otomobilin satış fiyatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yapılan haberlerin ardından yerli otomobil TOGG'un ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, yerli otomobil TOGG ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Yerli otomobil TOGG ile iligli araştırmalar büyük bir merakla araştırılıyor. En son logosu hakkında haberlerle gündeme gelen TOGG'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş yerli otomobilin fiyatıyla ilgili ilk kez açıklamalar yaptı. Peki, yerli otomobil TOGG ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Yerli otomobil TOGG ne kadar olacak? TOGG araba fiyatları!

Yerli otomobil TOGG ile ilgili araştırmalar büyük bir heyecanla devam ederken, CEO Mehmet Gürcan Karakaş TOGG'un ne kadar olacağı ile ilgili ilk kez açıklama yaparak merak edilenleri anlattı.

40 BİN EURO CİVARINDA OLACAK

Fiyatın rekabetçi olacağını belirten Karakaş, geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı'ya verdiği röportajda maliyetin 40 bin euro civarında olacağını söylemişti.

Karakaş’ın paylaştığı bazı bilgiler şöyle:

"Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde ülkemizde en fazla satılan C segment SUV'ların elektrikli araç olmayacağını düşündüğümüzden dolayı içten yanmalı araçlardan pazar payı almamız gerektiğini bilerek her şeyi planladık. Dolayısıyla 'günümüzde eğer C segmentinde bir SUV'un rekabetçiliğiyle rekabet edebilir misiniz' diye sorarsanız 'evet, rekabet edebiliriz.'"

SEDAN VE HATCHBACK MODELLERİ ÜRETİM SIRASINA GİRECEK

Yaklaşık 2 bin kişinin görev yaptığı şantiyedeki üretim birimlerine ilişkin çalışmaların Mayıs 2022'de tamamlanmasının planlandığını, şu an itibarıyla 62 robotun kurulumuna başlandığını belirten Karakaş, şunları kaydetti:

"Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız piyasaya çıktığında, Avrupa kıtasında klasik olmayan bir marka tarafından üretilmiş ilk doğuştan elektrikli SUV olacak. Ardından da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek."

KAYNAK: MYNET

 

Yerli otomobil TOGG ne kadar olacak? TOGG araba fiyatları! ile ilgili etiketler TOGG Yerli otomobil
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.