Yerli otomobil o tarihte yollarda olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunumuyla yayınlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerli otomobilin 2022 yılı sonunda yollarda olacağını söyleyen Bakan Varank, "Kendi sınıfında rekabetçi bir araç olmasını diliyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Varank, "Türkiye'nin Otomobili Projesi" hakkındaki son gelişmeleri anlatarak, Kovid-19 süreci nedeniyle birkaç haftalık oynamalar olabileceğini ancak çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini bildirdi.

Yakın zamanda fabrika temellerinin atılacağını, marka ve pazarlama ile ilgili planlamaların yapılacağını bilgisini veren Varank, Türkiye'nin Otomobili'nin 2022'nin sonunda yollarda olacağını dile getirdi.

Bakan Varank, konuya ilişki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tabiki biz Türkiye'nin Otomobili projesini bizi bir yerden bir yere götürecek sadece bir araç üretme projesi olarak görmüyoruz. Biz aslında dünyada değişen otomobil enstitüsünde bir fırsat penceresi olarak görüyoruz. Türkiye'yi dünya otomobil piyasasına sokacak bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz bu projeyi katma değerli ekonomi üreten gelecekteki planlamalarda çok önemli bir yere oturtuyoruz. Tabiki bir kaç haftalık sarkmalar olabilir. 

Şu anda proje planlandığı şekilde devam ediyor. Fabrika ile ilgili zeminde beklenilenden biraz daha fazla çalışma olacak yakında temellerinin atılmasını bekliyoruz. Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin Otomobilini gururla Türkiye'nin yollarında görebileceğiz. 

Tabiki bir avantajı olacak ama dünya ile rakabet edebilecek bir fiyat politikası uygulamak üzere de arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama bugünden şöyle olacak böyle olacak demek doğru olmaz. Bu elektrikli bir araç çok büyük bir avantaj sağlıyor. Şarj istasyonları şuandaki ihtiyaçların çok çok üzerinde çok çeşitli lokasyonlarda var. 

Kendi sınıfında rekabetçi bir araç olmasını diliyoruz. "

Yerli otomobil o tarihte yollarda olacak ile ilgili etiketler Yerli otomobil Mustafa Varank Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kanal 7 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.