Yerli aşıda heyecanlandıran gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada koronavirüs aşısı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın "Üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir" açıklaması herkesi heyecanlandırdı. Erdoğan'ın müjdesinin ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal "Muhtemelen üretim temmuz, ağustos aylarında gerçekleşmiş olur" diyerek yerli aşı üretiminin takvimini de vermiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs aşısı çalışmaları hakkında, "Üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir" açıklaması gündeme damga vurdu. Erdoğan'ın aşı müjdesinin ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÜRETİM İÇİN BÜTÜN PLANLAR HAZIR

Bu aşıların mevcut koronavirüs aşılarına kıyasla daha etkin ve daha güvenilir olduğunu vurgulayan Mandal, "Araştırma odaklı yürütülen bu çalışmada hocalarımıza güveniyoruz. Biz bu çalışmalara kurum olarak hem finansal hem de operasyonel destek veriyoruz. Üretim konusunda bütün planlar hazır ve üretim yapacak firmalar belli. İlgili bakanlıklar da süreçte etkin rol oynuyor" dedi.

ÜRETİM TEMMUZ AYINDA

Üretimin GMP olarak bilinen İyi Üretim Uygulamaları Sistemi Belgesi'ne sahip üç firma tarafından yapılacağını açıklayan Mandal, "Muhtemelen üretim temmuz, ağustos aylarında gerçekleşmiş olur" diyerek yerli aşı üretiminin de takvimini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın henüz ülkemiz sınırlarına dayanmadan kurduğumuz TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu ile adeta bir bilim seferberliği başlattık. Bu platformlardaki 436 araştırmacımız, aşı ve ilaç geliştirme odaklı 17 proje yürütüyorlar. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra Kovid-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten 3'üncü ülke durumundayız" ifadelerini kullanmıştı.

Yerli aşıda heyecanlandıran gelişme ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs TÜBİTAK Yerli aşı korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.