Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) geliştirilen yerli aşı ERUCOV-VAC'ın Faz-2 etkinlik testleri sürüyor. Aşının gönüllülere uygulandığı ERÜ İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, yerli aşının Faz-2 dozunun 13 günde 52 gönüllüye uygulandığını ve ciddi bir yan etki görülmediğini söyledi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Aşı Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (ERAGEM) geliştirilen ERUCOV-VAC aşısından son dakika haberi geldi. 

Faz-2 çalışmaları başlayan yerli aşı ERUCOV-VAC'ın ilk dozu 13 gün içerisinde 52 gönüllüye uygulanarak tamamlandı. 

Aşının gönüllülere uygulandığı İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi İKUM Müdür Yardımcısı Ahmet İnal, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı

Titizlikle yapılan aşılama çalışmalarında şuana kadar ciddi bir yan etki görülmediğini ifade eden Ahmet İnal; "Aşı çalışmalarında epidemiyolojik olarak yan etki riski 100 binde 11. Yani çok az.

En güvenli ilaç gruplarından biri aşılardır. Yerli aşı faz 2 de bir yandan gönüllü kayıtları devam ederken bir yandan gönüllü olan vatandaşlarımızın işlemleri yapılmakta. İşlemleri tamamlanan gönüllülerimize aşı yapılmak için randevu verilmektedir.

Bugün itibarıyla 52 gönüllümüzün faz 2 de ilk doz aşılanması tamamlandı. Şu ana kadar kontrolleri titizlikle yapılmakta. Aşıya bağlı ciddi bir yan etki görülmedi" diye konuştu.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı - Resim : 2

Yerli koronavirüs aşısının 44 gönüllü üzerinde uygulanan Faz-1 çalışmaları 14 Aralık'ta bitirilmişti. Aşının güvenlik testlerinin yapıldığı Faz-1 çalışmalarında gönüllülerde herhangi bir yan etki oluşmamıştı.

Yerli aşıda 2 faz birinci doz tamamlandı ile ilgili etiketler aşı Erucov-vac Erciyes Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.