Yere çöp atarken iki kere düşüneceksiniz! Parmak iziyle buluyorlar

Artık yere çöp atanlar parmak izi incelemesi ile bulunabilecek. Isparta'da yere çöp atanlar parmak izinden tespit ediliyor. Tespit edilen kişilere çevreyi kirletme sebebiyle para cezası kesiliyor. İşte detaylar...

Parmak izi kullanımı artık her yerde yaygınlaşıyor. Yeni kimlik kartı, pasaport, ehliyet ve suçların aydınlatılmasında kullanılan parmak izi verileri şimdi de çevreyi korumak için kullanılacak.

Isparta Emniyet Müdürlüğü, halka açık alanlarda yere çöp atan kişileri, parmak izlerinden tespit ederek ceza yazmaya başladı. Olay Yeri İnceleme ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte düzenli olarak mesire alanları, dini mekanlar, mezarlıklar ile park ve bahçelerdeki şişeler ve plastik bardaklardan parmak izi alıyor.

Atıklardaki en güncel parmak izi, biyometrik veri tabanındaki verilerle eşleştirilerek çöp atan kişinin kim olduğu tespit ediliyor. Tespit edilen kişilere “çevreyi kasten veya taksirle kirletme” suçundan 1.362 TL ceza kesiliyor. Aytrıca dini mekanlara çöp atanlara “ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” suçundan da ceza ekleniyor.

 

 

Yere çöp atarken iki kere düşüneceksiniz! Parmak iziyle buluyorlar ile ilgili etiketler Çöp
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.