Yer: İstanbul... 1+0 stüdyo daire için istenen kira dudak uçuklattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konut kredi faiz oranlarında, ilk kez ev alacaklara verilecek olan indirimi açıklamasının ardından hem satılık dem de kiralık evlerin fiyatları yükseldi. Bir emlak ofisinin Üsküdar, Selimiye'de bulunan 1+0 dairenin aylık kira bedelini 5 bin 200 lira yapması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; ilk kez av alacak vatandaşlara kamu bankalarının 0,99 ve 0,89 faizli konut kredisi vereceğini duyurmasının ardından satılık konut fiyatlarında anında yükseliş yaşandı. Fiyat yükselişlerinin sadece satılık konutlarda değil de, kirallık dairelerde de yaşandığı görüldü.

1+0 STÜDYO DAİRE 5 BİN 200 TL

 Geçtiğimiz günlerde Nisan ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte mayıs ayı kira artış oranı yüzde 34,46 oldu. Buna göre iki bin lira kira ödeyen bir vatandaşın kira artışı 689,2 lira olurken, İstanbul'un bazı bölgelerinde 1+0 evlere istenen kira bedeli dudak uçuklattı.

 

Online kiralama ve satma sitesinde ilan açan emlakçı ve ev sahipleri, asgari ücretin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendiği bir dönemde, 50 metrekare genişliğinde 1+0 stüdyo daireye 5 bin 200 lira kiralama bedeli istedi. 

İşte söz konusu ilan:

Yer: İstanbul... 1+0 stüdyo daire için istenen kira dudak uçuklattı

Yer: İstanbul... 1+0 stüdyo daire için istenen kira dudak uçuklattı ile ilgili etiketler konut fiyatları kira
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.