Yer: Hollanda! Sağlık çalışanlarına Kur'an'dan bir ayetle teşekkür edildi

Tüm dünyanın koronavirüs salgınıyla savaşı sürerken, savaşın kahramanları sağlık çalışanları unutulmuyor. Kimi ülkelerde alkışla, kimi ülkelerde de şarkılarla sağlıkçılara destek veriliyor. Hollanda'da ise otobüs durağına asılan afişlerle sağlık personellerine teşekkür edildi. Afişte Kur'an-ı Kerim'deki, Maide Suresi’nin 32’nci ayetinin yer alması dikkat çekti.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs ile savaşın kahramanları ise sağlık çalışanları.

Gece gündüz demeden insanları iyileştirmek için çalışan sağlık çalışanlarına tüm ülkelerde büyük bir minnet duyuluyor.

MAİDE SURESİ İLE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Hollanda'da bir otobüs durağına asılan afiş ile sağlıkçılara teşekkür edildi. Afişte Kur'an-ı Kerim'deki, Maide Suresi’nin 32’nci ayetinin yer alması dikkat çekti.

Hollandaca yazılı afişte, “Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.” ayeti yer aldı.

Yer: Hollanda! Sağlık çalışanlarına Kur'an'dan bir ayetle teşekkür edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Maide Suresi 32. Ayetinin tesfiri:

"İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: "Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler."

Yer: Hollanda! Sağlık çalışanlarına Kur'an'dan bir ayetle teşekkür edildi ile ilgili etiketler Hollanda Kuran-ı Kerim Koronavirüs Korona ayet Afiş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.