Yenilenen AKM, Londra Filarmoni Orkestrası’ndan tam not aldı

Londra Filarmoni Orkestrası, yenilenen AKM'de müzikseverlerle bir araya geldi. Robin Ticciatti'nin yönetimindeki topluluk, ilk eser olarak Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" türküsünü yorumladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Londra Filarmoni orkestrası, çaldıkları en iyi konser salonu olduğunu söylediler" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Beyoğlu Kültür Festivali" kapsamında dünyanın en iyi orkestralarından biri olan Londra Filarmoni Orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldı.

İstanbul'da sanatseverlerle bir araya gelen orkestra, 96 kişilik dev kadrosuyla konserde özel bir repertuvarı seslendirdi. Yoğun ilginin yaşandığı konserde, Robin Ticciatti'nin yönetiminde izleyicilerinin karşısına çıkan topluluk, ilk eser olarak Ali Ekber Çiçek'in "Haydar Haydar" türküsünü yorumladı.

Yenilenen AKM, Londra Filarmoni Orkestrası’ndan tam not aldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Londra Filarmoni Orkestrası’nın Atatürk Kültür Merkezi’ndeki konserinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, "Bu akşam Londra Filarmoni, ününe uygun bir performans gerçekleştirdi. Seyircilerimizle beraber hem Londra Filarmoni Orkestrası'nın etkili performansını hem de AKM'nin yüzde yüz sonuç veren akustiğini test etmiş olduk. Bu açıdan çok keyifli bir akşamdı." dedi.

Yenilenen AKM, Londra Filarmoni Orkestrası’ndan tam not aldı - Resim : 2

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda (CSO) dün akşam da konser veren orkestranın, hem AKM'yi hem de CSO'nun akustiğini, mimarını ve dizaynını çok beğendiklerini aktaran Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz Londra Filarmoni, dünyanın sayılı konser salonunda çalıyor ve bu anlamda da AKM'nin ve CSO'nun dünyada en iyi çaldıkları konser salonu olduğunu söylediler. Bu da bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah bundan sonra İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlarımız bu tarz etkinliklerle, pandeminin etkisinin biraz daha azalmasıyla daha çok buluşacaklar. Özellikle ilkbahara doğru uluslararası marka etkinlikleri, kurumları hem İstanbul'a hem Ankara'ya getirmeye devam edeceğiz."

AA

Yenilenen AKM, Londra Filarmoni Orkestrası’ndan tam not aldı ile ilgili etiketler AKM Atatürk Kültür Merkezi Londra Filarmoni Orkestrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.