Yeniçağ muhabiri, Karar Gazetesi editörünü taciz edip saldırdı!

Karar Gazetesi Kültür Sanat Editörü Saliha Sultan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile uzun süredir Yeniçağ Muhabiri Fatih Şahintürk'ün kendisini taciz ettiğini iddia etti. Saliha Sultan, saldırısına uğradığı Fatih Şahintürk'ün tutuklandığını açıklayarak yetkililere teşekkür etti.

Karar Gazetesi Kültür Sanat Editörü Saliha Sultan, "Bir yıldır tacizine maruz kaldığım Yeniçağ muhabiri Fatih Şahintürk tarafından evimin kapısının önünde saldırıya uğradım on kere karakola şikayet ettiğim savcılığa verdiğim halde bir şey yapmayanlar utansın" ifadelerini kullandı.

Daha önce resmi şikayette bulunduğu halde bir sonuca ulaşamadığını belirten Sultan, bazı taciz mesajlarını yayımlayarak, "Onlarca maili tehdit, taciz, ruh hastalığı olarak görmeyen ve gereğini yapmayan devlet bugün maruz kaldığım ve canımı zor kurtardığım saldırıyı bana açıklasın." dedi.

"BUGÜN ÖLMEDİM"

Fatih Şahintürk'ün tutuklanmamasına tepki gösteren Karar Gazetesi editörü, "Sağlığım iyi, bugün ölmedim, ama marttan beri şunca resmi, kayıtlı kuyutlu şikayetime rağmen böyle takıntılı bir ruh hastası toplumda elini kolunu sallayıp geziyorsa yarın ölmeyeceğimin garantisi yok. İyi dilekte bulunan herkese teşekkürler. Allah sizi iyilerle karşılaştırsın." diyerek adli mercilere sitem etti.

YENİÇAĞ NE YAPACAK?

Saliha Sultan ayrıca yaşadıklarından ötürü Yeniçağ Gazetesi'ne de seslendi.

Sultan şunları kaydetti;

"Siz de umarım muhabiriniz Fatih Şahintürk'ü, savunmasındaki gibi hayat pahalılığına dair haber yapmak için yaşadığım apartmanın bodrum girişine yolladığınızı doğrularsınız. Zira hayat gerçekten pahalı, benim hayatım ise ucuz değil. "

NELER YAŞANDI?

Bu mesajlarının ardından, başından geçen üzücü olayın detaylarını paylaşan Sultan olayın gelişimini şu sözlerle aktardı;

"Dün akşam yaşadığım saldırı sonrası telefonla arayan, sosyal medyadan yazan, destek veren herkese teşekkür ederim. Olay sonrası şikayetçi olduğum Fatih Şahintürk göz altına alındı ve dün geceyi huzurla geçirdim. Emniyet mensuplarına teşekkür ederim.

Göz altına alındığında ifadesinde Bahçelievler'deki gazetesinden Ataşehir kıyısındaki evimimin ordaki markete gelip hayat pahalılığına dair haber yaparken sokakta karşılaştığımız savunmasıyla, benim ona saldırdığımı söyleyip benden şikayetçi olmuş. Bir de koruma istemiş.

Kendini zeki sanan bu şahıs mahkemedeki hakimlere de umarım bu yüksek zekasını kanıtlar. Öyle sahte hesaplar, fotoğraflar üretip sosyal medyadan yazmakla tacizlerinden yırtma hayalinin hukukun önünde son bulması için elimden geleni ardıma koymayacağım.

Son bir yılda bana attığı 500 kadar takıntılı hakaret ve aşk maillerinin, defalarca ihlal ettiği koruma kararlarının, fake hesapların kayıtlarının yanı sıra bizzat arayıp taciz ettiği dostlarımın ifadelerine karşı umarım mahkemeye iddiasını doğrulayan bir tanık getirir.

Aylar önce tarafımı arayarak 'Kur'ana el bastı bir daha yapmayacak, lütfen şikayetlerini geri çek' diyen annesini tanık olarak kabul etmiyorum tabii, annedir, üzülürüm. Kimse evladının tacizci, takıntılı biri olduğunu bilmez, kabul etmek istemez.

Son bir yıldır ve dün yaşadıklarıma rağmen yine de hukuka güveniyorum. Kendisi bütün yaptıklarına rağmen bugüne benim hukuk yoluyla hakkımı arama çabamla ulaşmıştır. Aklı varsa, bir yıldır yaşattığı teröre rağmen, bu örnek vatandaş davranışım karşısında bana teşekkür eder.

Son olarak, haklarının bilincinde bir kadın olarak bir yıllık süreçteki şikayetlerim karşısında sadece bana değil topluma zararlı bir tacizcinin bu süreçte elini kolunu sallayarak gezebilmiş olmasına kırgın olsam da, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım tam."

TACİZ İLE SUÇLANAN MUHABİRDEN YANIT GELDİ

Diğer yandan taciz ve saldırı ile suçlanan muhabir Fatih Şahintürk'ten de konuyla ilgili açıklama geldi.

Karar Gazetesi Kültür Sanat Editörü Saliha Özdemir'in eski kız arkadaşı olduğunu belirten Şahintürk, "Beni dolandırmaya çalıştı ancak başaramadı. Bu Yazdığı küfür hakaret ve tehditleri yüzüme karşı söylemesi için kapısına gittim. Söyleyemeyince de geri döndüm." diyerek, bazı hakaret içerikli özel yazışmalar paylaştı.

Yeniçağ muhabiri Twitter hesabından yaptığı açıklamada suçlamaları reddederek "Kesinlikle darp etmedim. Bu arada kendisiyle mahkemeliğiz. Yargı süreci devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Daha önce suçlamalar nedeniyle cezaevine de girdiğini belirten Şahintürk, bu ve benzeri ihtilaflarda "kadının beyanının esas alınmasına" tepki gösterdi.

Muhabir, "Bu arada savcılığa defalarca gitti. 6284 nolu yasa gereği kadının beyanı esas alındığından 3 gün cezaevinde yattım. Şimdi aynı suçtan dolayı şikayeti üzerine ikinci farklı bir suç işlemişim gibi 15 gün daha yatacağım. Yargı işlemiyor değil, kadınlar için çok güzel işliyor maalesef" dedi.

FATİH ŞAHİNTÜRK TUTUKLANDI

Saliha Sultan, saldırısına uğradığı Fatih Şahintürk'ün tutuklandığını açıklayarak yetkililere teşekkür etti. Sultan, "Merak eden, destek olan dostlara; iyi insanlara tekrar teşekkürler. Saldırısına uğradığım Fatih Şahintürk tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Adalet Bakanlığımıza, sayın savcılarımıza, hakimlerimize ve emniyet mensuplarına minnettarım. Adaletin tecellisini görmek harika bir şey!" dedi.

Yeniçağ muhabiri, Karar Gazetesi editörünü taciz edip saldırdı! ile ilgili etiketler Karar gazetesi Taciz saliha sultan Yeniçağ Gazetesi iddia fatih şahintürk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.