Yeni Zelenda saldırganı Brenton Tarrant kimdir? Nereli?

Yeni Zelenda Brenton Tarrant kimdir? Yeni Zelenda'da iki camiye saldırı düzenelendi. Cuma namazsı saatinde camiye düzenlenen saldırıda 49 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, saldırıyı düzenleyen Brenton Tarrant'ın Avustralya vatandaşı olduğunu açıkladı.Peki Yeni Zelenda saldırganı Brenton Tarrant kimdir?

Yeni Zelenda Brenton Tarrant kimdir? Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch kentindeki iki camiye cuma namazı esnasında saldırı yapıldı.Avustralya Başbakanı Scott Morrison saldırganın Avustralya vatandaşı olduğu bilgisini açıkladı.Yeni Zelenda Brenton Tarrant kimdir?

Yeni Zelenda saldırganı Brenton Tarrant kimdir? Nereli?
Başbakan Morrison ayrıca saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı, aşırı sağ görüşlü bir terörist olduğunu duyurdu.

Morrison'un işaret ettiği o saldırgan İskoç bir aileden gelen, Avustralya'da doğan 28 yaşındaki Brenton Tarrant.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern iki camiye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 49 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ardern saldırıda 20 si ağır 48 kişinin de yaralı olduğu bilgisini verdi.

Ardern, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Ölümler ve yaralılar hakkında bu aşamada herhangi bir onay veremesem de söyleyebileceğim şey bunun Yeni Zelanda'nın en karanlık günlerinden biri olduğu açık. Açıkçası, burada olanlar, olağanüstü ve benzeri görülmemiş bir şiddet eylemidir." dedi.

Ardern saldırganların yakalandığını ve sorgularının sürdüğünü ifade etti.

Başbabakan Ardern şüphelilerin neden polis takibinde olmadığına ilişkin bir soruyu kendisine yönelttikten sonra cevap olarak da bu kişiler hakkında bir terör şüphesi bulunmadığını, şahıslarla ilgili başka ülkelerde de bir kaydın bulunmadığı bilgisini verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KATLİAMI KINADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

"Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Maalesef dünyada yükselmekte olan ırkçılık ve İslam karşıtlığının yeni bir örneği olarak yaşanan bu acı hadiseden dolayı İslam dünyasına ve Yeni Zelanda halkına ülkem ve şahsım adına başsağlığı diliyorum"

 

Yeni Zelenda saldırganı Brenton Tarrant kimdir? Nereli? ile ilgili etiketler Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.