Yeni Zelenda katliamı sansürsüz izle! TAM VİDEO! Cami saldırısı tamamı!

Yeni Zelenda katliamı sansürsüz tamamını izle! Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen katliam dünya gündemine oturdu. Breton Tarrant adlı teröristin iki camiye gerçekleştirdiği saldırısı sonrası 49 kişi hayatını kaybetti. O anların görüntülerini ise sosyal medyada canlı yayınlandı. Tarrant'ın silahlarının üzerinde yazanlar ise dikkat çekti. İşte Yeni Zelenda cami katliamı sansürsüz tamamını izle!

O görüntülerin TAMAMINI, SANSÜRSÜZ yayınlıyoruz... Yayınlıyoruz ki, İslam dünyası ve tüm Müslümanlar nasıl bir tehditle, nasıl bir acımasızlıkla karşı karşıya olduğunu tam manasıyla görerek, gerekli dersleri çıkarsın!

Yeni Zelenda katliamı sansürsüz tamamını izle! Yeni Zelenda'da cuma namazı zamanında camiye saldırı düzenledi.Saldırıyı düzenleyen kişi Brenton Tarrant o anların görüntülerini ise sosyal medyadan canlı yayınladı. Saldırgan kendi Youtube hesabında ise saldırı ile ilgili 70 sayfalık manifesto yayımladı. Yeni Zelanda'daki katliamda 49 kişi ise yaşamını yitirdi. Yeni Zelenda katliamı sansürsüz tamamını izle!

Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

Yeni Zelenda katliamı sansürsüz izle! TAM VİDEO! Cami saldırısı tamamı!

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI ARDERN AÇIKLAMA YAPTI

Ardern, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Ölümler ve yaralılar hakkında bu aşamada herhangi bir onay veremesem de söyleyebileceğim şey bunun Yeni Zelanda'nın en karanlık günlerinden biri olduğu açık. Açıkçası, burada olanlar, olağanüstü ve benzeri görülmemiş bir şiddet eylemidir." dedi.

Ardern saldırganların yakalandığını ve sorgularının sürdüğünü ifade etti.

Başbabakan Ardern şüphelilerin neden polis takibinde olmadığına ilişkin bir soruyu kendisine yönelttikten sonra cevap olarak da bu kişiler hakkında bir terör şüphesi bulunmadığını, şahıslarla ilgili başka ülkelerde de bir kaydın bulunmadığı bilgisini verdi.

“POLİSİN YÖNLENDİRMELERİNE UYUN”

Halktan polisin yönlendirmelerini takip etmelerini talep eden Başbakan Ardern, “4 kişiyi gözaltına aldık ancak başka saldırganlar ve onlarla bağlantılı kişiler de olabilir. Böyle bir şeyin olduğunu söylemiyorum ama olabilir, o yüzden araştırıyoruz. Polisin açıklamalarını takip edin ancak insanlara güven vermek istiyorum; polis ekipleri son derece aktifler, bölgeye daha çok polis gönderiyoruz. Polisin yönlendirmelerine uyarsanız daha güvende olacaksınız" dedi.

Başbakan Ardern'in açıklamasından sonra Yeni Zelanda polisince yapılan yeni bir açıklama ile ölü sayısının 49'a yükseldiği duyuruldu.

“ÇEŞİTLİ YAŞLARDAN KURBANLAR VAR”

Kurbanların yaşlarıyla ilgili sorulara açıkça cevap veremeyeceğinin altını çizen Ardern, “Görüntülerden gördüğümüz kadarıyla, birçok farklı yaştan kurbanlar var. Burada abi, kardeş, baba ve oğulların birlikte yer aldığını biliyoruz” açıklamasında bulundu. Soruşturmanın istihbarat birimleriyle birlikte yapıldığını söyleyen Ardern, “Şu anda bizimle ilgili olarak atılması gereken tüm adımları atıyoruz ve silahlara nasıl ulaştıklarını da bulmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

 Reuters'ın üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde bulunan iki camiye düzenlenen terör saldırısının failinin geçmişte bir süre Türkiye'de bulunduğu belirlendi. Saldırganın bağlantıları araştırılıyor.

Yapılan incelemede saldırganın 2016’da farklı tarihlerde 2 kez Türkiye’ye geldiği belirlendi. Yapılan istihbarat çalışmalarında saldırganın, 17-20 Mart ve 13 Eylül-25 Ekim 2016 tarihlerinde Türkiye’ye gelerek kaldığı tespit edildi. Saldırganın Türkiye’ye ne amaçla geldiği, kimlerle görüştüğü ve nasıl bir bağlantısı olduğu araştırılıyor.

Saldırganın Türkiye’de cami veya ibadethanelere saldırı planladığı ve buna yönelik çalışma yaptığı yönünde kuvvetli şüphe oluştuğu, bu yönde de inceleme yapıldığı öğrenildi. Türkiye’nin Interpol üzerinden Yeni Zelanda ile bağlantıya geçerek bilgi alışverişi yaptığı, bu yönde hem Türkiye’de ele edilen bilgiler hem de şu ana kadar Yeni Zelanda’da elde edilen bilgilerin karşılaştırıldığı ve bağlantılar ortaya çıkartılmaya çalışıldığı kaydedildi. Saldırganın kimlerle görüşüp görüşmediği yönünde yapılacak çalışmanın ardından, bağlantı tespit edilirse gözaltıların olabileceği değerlendiriliyor. Hem Emniyet İstihbarat hem de MİT’in bu konuda çalışma yürüttüğü kaydedildi.

DİKKAT ÇEKEN TARİHLER

-Türkiye'ye 17 Mart 2016'da ilk kez giriş yapan katliamcı 20 Mart'ta ayrıldı. O zaman aralığında 19 Mart'ta İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir terörist İsrailli turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlatmış ve olay yerinde 5 kişi ölmüş 39 kişi de yaralanmıştı.

-Saldırganın Türkiye'de bulunduğu tarihler arasında 20 Mart 2016'yla ilgili de uyarı yapılmış ve 81 ilin valilik ve güvenlik güçleri teyakkuza geçmişti. Uyarıya göre 20 Mart’ta ise Kandil’in talimatıyla 11 bin PKK'lı Yüksekova’yı kurtarılmış bölge ilan edecek ve Suriye’den gelecek 8 bin PYD'li ise Türkiye’deki güvenlik noktalarına saldıracaktı.

Yeni Zelenda katliamı sansürsüz izle! TAM VİDEO! Cami saldırısı tamamı! ile ilgili etiketler cami Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.