Yeni Zelandalı kadınlardan insanlık dersi!

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik terörist saldırının ardından, ülke halkının büyük takdir toplayan müslümanlarla dayanışma tavrına çarpıcı bir örnek daha eklendi.

Yeni Zelanda'da terörist Tarrant'ın vahşi cami katliamı sonrasında, bu cuma günü ezanın radyo ve televizyondan canlı yayınlanmasına karar verilmişti.

Ülkede müslümanlarla dayanışma ve acıları paylaşma yönünde atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. “Uyum İçin Başörtüsü” adı verilen hareketin Cuma günü gerçekleşeceği belirtildi.

Yeni Zelanda’da yayın yapan Newshub’ın haberine göre; hareketin düzenleyicilerinden Thaya Ashman “Bu tüm Yeni Zelanda’ya desteğimizi ve duyduğumuz üzüntüyü gösterebilmek için basit bir davet” dedi.

Yeni Zelandalı kadınlardan insanlık dersi!

Kadın ve erkeklerin herhangi bir renkte omuzlarına veya başlarına eşarp takarak desteklerini gösterebileceğini söyleyen Ashman ayrıca “benzerliklerimizi fark etmeyi, birlikte uyum içinde yaşamayı tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelandalı kadınlardan insanlık dersi! - Resim : 2

Ayrıca sosyal medya platformlarından da bir çağrı mesajı yayınlandı. Mesajda, "Müslüman kadınlar ve Christchurch'teki terör saldırısı kurbanlarına desteğinizi gösterin. 22 Mart'ta başörtüsü takarak teröre boyun eğmediğimizi ve Müslüman kız kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu gösterelim" denildi.

Yeni Zelandalı kadınlardan insanlık dersi! ile ilgili etiketler cami Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.