Yeni Zelanda ve deprem fırtınası...

Jeoloji Mühendisi Şener Üşümezsoy, geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda ve Yunanistan'da üst üste meydana gelen depremlerin nasıl meydana geldiğini anlattı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yeni Zelanda'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 3 büyük deprem ülkede büyük paniğe neden oldu. Bölgede yapılan tsunami uyarısının ardından insanlar yüksek yerlere çıkarak korunmaya çalıştı.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası...

Güney Yarım Küre'de meydana gelen büyük depremler hakkında açıklamalar yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, söz konusu depremlerin nasıl meydana geldiğini anlattı.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... - Resim : 2

Üşümezsoy, SuperHaber'den Mevlüt Yüksel'e yaptığı açıklamada Yeni Zelanda'nın kuzeyinde meydana gelen 8.1 büyüklüğündeki depremin Pasifik plakası ile Avustralya plakası arasında oluşmuş dalma batma zonu üzerinde oluşmuş okyanussal bir deprem olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... - Resim : 3

Yeni Zelanda'da depremleri oluşturan fayın Alphine Fayı olduğunu belirten Üşümezsoy, söz konusu depremlerin bu fayın kuzeyinde meydana geldiğinin altını çizdi.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... - Resim : 4

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Yunanistan'ın Larissa Adası'nda meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem hakkında da bilgiler verdi.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... - Resim : 5

Söz konusu depremin İzmir'in güneyinde Somos adasında olan fayın simetriği gibi Yunanistan karasında olan kesimde meydana geldiğini belirterek, adalar ve çukurların depremleri oluşturduğunu söyledi.

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... - Resim : 6

Yeni Zelanda ve deprem fırtınası... ile ilgili etiketler Yeni Zelanda Yunanistan deprem Şener üşümezsoy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.