Yeni Zelanda manifestosu! 70 sayfalık manifesto tam oku!

Yeni Zelanda manifestosu! İki camiye Yeni Zelanda'da eş zamanlı olarak saldırı düzenlendi. Sladırgan Youtube sayfasında 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı da ortaya çıktı. O manifesto ise arasştırılmaya başlandı. İşte Yeni Zelanda manifestosu! Detaylar haberimizde...

Yeni Zelanda manifestosu! Yeni Zelanda'da iki camiye saldırı düzenlendi. ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganın, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı ortaya çıktı. Yeni Zelanda manifestosu!

Yeni Zelanda manifestosu! 70 sayfalık manifesto tam oku!

Yeni Zelanda'da camiye saldırıyı gerçekleştiren saldırganın, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınlandığı ortaya çıktı.

İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli saldırganın 28 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

Görüntülerde 5 silahla birlikte yolculuk yapan saldırgan, bir yandan da müzik dinlerken görülüyor.

Saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı yönünde yorumlar da yapılıyor.

Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen saldırganın, saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

Silahların üzerinde, daha önce dünyanın başka bölgelerinde Müslümanlara saldırı düzenleyenlerin isimleri yer alıyor.

Saldırıyı 2 yıl önce planlayan Tarrant'ın manifestosunda Türklerle ilgili bir bölüm de yer alıyor."Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş:

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında."Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

MANİFESTONUN TAMAMINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

Yeni Zelanda manifestosu! 70 sayfalık manifesto tam oku! ile ilgili etiketler Yeni Zelanda
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.