Yeni yargı paketinde vatandaşlara büyük kolaylık: Yıllarca mahkeme bekleme dönemi bitecek!

Hazırlıkları bütün hızıyla süren yeni yargı paketinin detayları belli oldu. Yargı paketinde vatandaşların hayatları boyunca süren kamulaştırma davaları başta olmak üzere elektrik faturasından trafik cezalarına kadar devlet ile yaşanan tüm uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözümüne ilişkin çok önemli bir düzenleme yer alacak.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin hazırlıklarını devam ettirdiği yeni yargı paketinin önümüzdeki yılın öncelikli işleri arasında yer alması bekleniyor. Pakette yer alan en önemli düzenlemelerden biri ise idari sulh sistemi kurulması olacak.

YILLARCA MAHKEME BEKLEME DÖNEMİNE SON

Bu sistem ile vatandaşın kamulaştırma davalarında olduğu gibi bazen on yıllar sürebilen yargılama sürecine girmeden sorunun çözülmesini sağlanması olacak.

İŞ YÜKÜ AZALIYOR, TIKANIKLIK BİTİYOR

Üzerinde çalışılan modele göre bir çok konunun hızla çözümünü sağlayan, iş yükünü azaltan arabuluculuk ve uzlaşma sistemlerine benzer bir modelin idari yani devlet ile ilgili iş ve işlemler içinde kurulacak. Vatandanlar, kamulaştırma, elektrik, su faturalarından kaynaklanan itirazlardan trafik cezalarına kadar devlet ile ilgili işlemlerinde mahkemeye gitmeden önce idari sulh mekanizması ile işini halletmeye çalışacak.

SULH KOMİSYONLARI

Bakanlıklar ve kamu kurumları kendi bünyelerinde sulh komisyonları kuracak. Yaşanan sıkıntılar üzerine mahkemeden önce buralara başvuru yapılacak. Sorunların burada çözümü sağlanacak.

Aynı konudaki benzer davlar varsa devlet bunlara bakarak diğer vatandaşlar ile de mahkemelik olmadan sorunu çözmüş olacak. Böylece mahkemelerin yükü de büyük oranda hafifleyecek.

 

Yeni yargı paketinde vatandaşlara büyük kolaylık: Yıllarca mahkeme bekleme dönemi bitecek! ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı AK Parti trafik cezası yargı paketi elektrik faturası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.