YENİ STRATEJİNİN KODLARI!

SuperHaber programcısı Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonunun perde arkasını değerlendirdi...

SuperHaber programcısı gazeteci Metehan Demir, Kuzey Irak’taki terör yuvalarını imha etmek üzere gerçekleştirilen ve Pençe-Kartal operasyonu ile başlayıp Pençe-Kaplan operasyonu ile devam eden harekatta gelinen noktayı SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi.

Şu anda sahada neler yaşanıyor? Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekatlarının diğer sınır ötesi harekatlardan farkı ne? Harekatın esas hedefi ne? Bu harekatlar ne kadar sürecek? Harekatın kodlarını anlatan Metehan Demir, "Türkiye artık terörle mücadele kavramından farklı bir boyuta geçti. Geniş kapsamlı bir stratejinin ana ayaklarından bir tanesi bunlar. Türkiye'nin ulusal güvenliğini uzun vadede garantiye almak ve bunun sürekliliğini sağlamak asıl strateji. Son operasyonda ise Türkiye tepelerden düzlüğe indi. Artık oralarda terör örgütünün kampları değil, Türkiye'nin üs bölgeleri olacak" ifadelerini kullandı.

YENİ STRATEJİNİN KODLARI!

Metehan Demir şunları söyledi: Sınırlarınızın dışında bazı konulara müdahale etme durumundasınız. Çünkü sınırlarınızın dışından doğrudan topraklarınıza gelenler söz konusu. Bunu da bertaraf etmek için Libya’ya kadar uzanan bir süreçte Türkiye’nin Suriye’nin derinliklerine Irak’ın 180-200 km derinlerine kadar uzanan süreçte kendini aktif olarak garantiye alması lazım. Suriye’de bunu yapmazsanız sizin topraklarınıza giriyorlar,  o topraklardan sizin topraklarınıza saldırı gerçekleştiriyorlar. Irak’ta Kandil’i tutmazsanız Kandil’den yüzlerce kişilik terör grupları geliyor. Türkiye’de eylem yaparak ellerini kollarını sallayarak çıkıp gidiyorlar. Libya’yı tutmazsanız ve Doğu Akdeniz’e kilit atmazsanız o kilidi size atıyorlar. Antalya’da yüzmeniz bile sorun hale gelebilir. Siz bu kilidi attığınız zaman kendi topraklarınızı garanti altına alıyorsunuz. Yapmadığınız takdirde içeriye doğru bir basınç başlıyor. O kadar enterasan ki Libya’nın durumuna genel olarak bakıldığında Rusya muazzam bir pragmatik oyun oynuyor. Bugün Türkiye ile görüşüyor, öbür tarafta Sisi ile idare ediyor, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bakıyor, Fransa’yı idare ediyor ve Yunanistan ile konuşuyor. Diğer tüm aktörlere Wagner dahil paralı örgütleri aktive içinde tutmaya çalışıyor. Libya yüzyılın en büyük fırsatlarından birini yakaladı ve bunun peşinden gidecek.

YENİ STRATEJİNİN KODLARI! - Resim : 2

'Metehan Demir ile Gündem' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.