Yeni seçim yasası Meclis'e gelecek: Baraj 7'ye düşecek

AK Parti ve MHP'nin çalıştığı seçim yasasının Meclis'e gelmesi bekleniyor. Yeni yasa ile birlikte barajın yüzde 7'ye düşürülmesi hedeflenirken, partilerin seçime girebilmeleri için grup kurma şartı kaldırılacak.

AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı düzenleme tamamlandı. Seçim yasasında değişiklikler içeren teklifin Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor.

Teklifin en önemli maddesi seçim barajı olacak. Yüzde 10 olan baraj yüzde 7'ye çekilecek. Siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis'te grup kurma şartı da kaldırılacak. Böylelikle, milletvekili transferlerinin önüne geçilecek.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

TRT Haber'de yer alan habere göre, Meclis'e gönderilecek bir başka düzenleme ise kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadeleyi içeren acil yargı paketi olacak. Yeni düzenlemede, kadına yönelik şiddette cezalar artırılırken, iyi hal indirimine son verilecek. Cezalarda caydırıcılık esas olacak. Teklifle sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik tedbirler de yer alacak.

Genel Kurul'da ise Diyanet Akademisi kurulmasına ilişkin düzenleme görüşülecek. Kanun teklifine göre, Diyanet Akademisi'nde vaiz, Kur'an kursu öğreticisi, imam ve müezzinlik görevinde bulunacaklar, mesleğe başlamadan önce hizmet içi eğitime tabi tutulacak. Uzmanlık programları, seminer ve sempozyum gibi etkinliklerle nitelikli görevliler yetiştirilmesi sağlanacak.

Meclis'te bu hafta siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Liderler grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek.

Yeni seçim yasası Meclis'e gelecek: Baraj 7'ye düşecek ile ilgili etiketler Meclis TBMM seçim yasası seçim barajı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.