Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet'e sert çıkan o manşet haberi neden sildi?

Cübbeli Ahmet, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında, "Çocuklarınızı imam hatipe göndermeyin" demişti. Programın ardından Yeni Şafak gazetesi, "İmam hatiplerin son düşmanı Cübbeli Ahmet" başlıklı bir haber yayınladı. Gazete kısa süre sonra hem haberi hem de sosyal medya paylaşımını kaldırdı.

Cübbeli Ahmet Hoca ismi ile tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge adlı programa konuk olmuş, "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik kız çocuklarımız geliyor, Hoca sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok. Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Kuran değişsin' diyen adam şu an da Ankara ilahiyatta hoca..." açıklamalarında bulunmuştu.

Cübbeli Ahmet'in bu sözleri büyük yankı uyandırdı. Eleştirilerin hedefi haline gelen Cübbeli Ahmet'in sözlerini Yeni Şafak gazetesi, "İmam hatiplerin son düşmanı Cübbeli Ahmet" başlığıyla manşete taşıdı. Ancak gazete bu haberi kısa süre sonra kaldırıldı. Haberin sosyal medya paylaşımı da silindi.

Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet'e sert çıkan o manşet haberi neden sildi?

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nin en önemli isimlerınden biridir. Yeni Şafak'ın Of’lu patronlarının da yine Of kökenli Mahmut Ustaosmanoğlu'nun (Mahmut Efendi) başında bulunduğu İsmailağa Cemaati'ne çok yakın oldukları biliniyor.

Yeni Şafak, Cübbeli Ahmet'e sert çıkan o manşet haberi neden sildi? ile ilgili etiketler Yeni Şafak Cübbeli Ahmet Hoca imam hatipler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.