Delta Varyantı: Kabus dünyaya yayılmaya devam ediyor!

Hindistan, enfekte olmuş insanlarının sayısı yüzünden, virüsün sürekli deneyler yapıp yeni bir şeyler öğrendiği bir açık hava laboratuvarına dönmüş durumda. SARS-CoV-2 virüsü yine mutasyon geçirdi: çok daha hızlı bulaşıyor ve aşıya da daha dayanıklı.

Pandemiden kırılan Hindistan'da insanlar, artık ölülerini yakacak krematoryum bile bulamaz ve bu yüzden bedenleri nehirlere bırakmaya devam ederken ortaya çıkan 'kara mantar' hastalığı herkesi alarma geçirmişti.

Delta Varyantı: Kabus dünyaya yayılmaya devam ediyor!

Şimdi ise endişe verici başka bir gelişme daha yaşanmış durumda.

 SARS-CoV-2, DÖRDÜNCÜ KEZ ENDİŞELENDİRDİ

Hindistan'da şimdi de SARS-CoV-2 virüsü 'dördüncü' kez endişe verici bir mutasyon geçirdi. 

Yunan alfabesinin dördüncü harfi olan delta harfi ile isimlendirilen yeni varyantın ismi ise tahmin edebileceğiniz gibi 'Delta Varyantı'.

Delta Varyantı: Kabus dünyaya yayılmaya devam ediyor! - Resim : 2

 AVRUPA VE AMERİKA'DA DA GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Dünyada ilk defa Hindistan'da görülen virüs, hızla yayıldı ve kısa zamanda Atlantik Okyanusunun her iki yakasında da görülmeye başladı. 

ÇOK HIZLI BULAŞIYOR VE AŞIYA KARŞI DİRENÇLİ

İlk varyant olan 'alfa varyantına göre' %60 daha bulaşıcı olduğu belirtilen 'delta varyantı', eskisine göre çok daha hızlı yayılıyor ve normalleşen ülkeleri tekrar kapanmaya sürükleyebilecek bir etkiye sahip.

Daha kötüsü, delta varyantı aşıya da daha dayanıklı görünüyor. Pfizer-Biontech ve AstraZeneca'nın aşılarının delta varyantına olan etkisinin, yine ilk varyant olan alfa varyantına kıyasla, %17 daha az olduğu ortaya çıktı. 

İKİNCİ DOZU OLANLAR GÜVENDE GÖRÜNÜYOR

Fakat ikinci dozdan sonra bu %17'lik etki azlığı sorununun ortadan kalktığı da çalışmanın sonuçları arasında. 

 

Delta Varyantı: Kabus dünyaya yayılmaya devam ediyor! ile ilgili etiketler Koronavirüs Hindistan Virüs Korona delta varyantı delta covid varyant mutasyon SARS
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.