Yeni model iPhone'larda bu özellik kalkacak!

iPhone'un çok da fazla bilinmeyen ve ek masraf oluşturan teknolojisi 3D Touch, önümüzdeki yıldan itibaren tarihin tozlu raflarına karışacak.

Gelen son bilgilere göre Apple, 2019 iPhone modellerinin hiçbirinde 3D Touch özelliğine yer vermeyecek. Zaten kısıtlı bir kitlenin varlığından haberdar olduğu, haberdar olan kitlenin dahi çok fazla kullanmadığı bu teknoloji yakında tarihe karışacak.

 Yeni model iPhone'larda bu özellik kalkacak!

3D TOUCH NEDİR?

İlk olarak iPhone 6S ile duyurularak iPhone'lar için standart haline gelen, buna karşın ilk başta lanse edildiği kadar devrimsel bir özellik olmadığı açığa çıkan 3D Touch'un özelliği, ekranın sizin ekrana dokunmanız ile bastırmanız arasındaki farkı algılaması. Bugünkü kapasitif ekranların neredeyse tamamında sadece basmayı algılayan bir teknoloji mevcut, şiddetini algılayan bir teknoloji bulunmuyor.

 Yeni model iPhone'larda bu özellik kalkacak! - Resim : 2

APPLE NEDEN BU TEKNOLOJİDEN VAZGEÇİYOR?

Cevabı basit, maliyet. Bir takım oyunlarda ciddi bir kontrol mekanizması ve keyif kazandırsa da bu özelliğin müşteride gördüğü karşılık maliyetine yetmiyor. Daha önceki analizler, yeni OLED ekranlı telefonlarda olmasa da LCD ekranlı modelde özelliğin bulunacağını iddia etmişti. Ancak görünen o ki eski dosta veda etme zamanı gelmiş.

Yeni model iPhone'larda bu özellik kalkacak! ile ilgili etiketler Apple iPhone 3d touch
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.