Yeni MHK Başkanı Lale Orta'ya uyarı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulunun istifası sonrası Türk futbolunda yeni bir dönem başladı. Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) yeni başkanı Lale Orta oldu. Büyük umutlarla MHK'ya başkan olan Lale Orta'ya uyarı geldi. İşte ayrıntılar...

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ve MHK üyeleri, eleştiriler üzerine istifa etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasına giderek dilekçesini veren Sabri Çelik ve üyelerin istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi.

Yeni başkan ise Lale Orta oldu. SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, MHK'daki bu radikal değişikliği köşesinde değerlendirdi. Yıldız, yazısında Orta'ya uyarıda bulunarak, hakem eğitim sisteminin baştan sona yanlış olduğundan bahsetti. İşte Nuran Yıldız'ın yazısındaki o bölüm:

BATAKLIKTA BİR ÇİÇEK: LALE ORTA

Ben cinsiyetçi biri değilim. Bilirsiniz pozitif/ negatif her tür ayrımcılıktan hiç hoşlanmam.

İşi kim hak ediyorsa o yapmalı.

Lale Orta da benim için kadın olduğundan değil, işini iyi yaptığından kıymetlidir.

Bataklığa dönüşmüş spor federasyonlarımızdan Futbol Federasyonu ve her kararıyla tartışma yaratan hakemlik kurumu bir çözüm ararken Lale Orta'yı MHK başkanı yaptı.

Sistem düzelecek diye VAR'a yüklendiler, sorun daha da çoğaldı. İnsanların oynadığı bir oyunu teknolojiye emanet etmek zaten bir saçmalıktı.

Yeni görevinde Lale Orta'ya iki önemli uyarım olacak;

Bir, hakem eğitim sistemi baştan sona yanlış kurulmuş, eş dost arkadaşlarla biçimlenmiş durumda. Acilen duruma el konmalı.

İki, medya ve soytarılaşmış yorumcularla hakemler arasındaki iletişimsel sorun alanlarına neşter gerekli.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yeni MHK Başkanı Lale Orta'ya uyarı ile ilgili etiketler MHK Lale Orta
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.