Yeni Malatyaspor'da hedef Benjamin Tetteh'in bonservisini alabilmek

Hatayspor'ın başarılı orta saha oyuncusu Rayane Aabid ve Kasımpaşa'nın Tunuslu sol beki Oussama Haddadi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken Yeni Malatyaspor'da 8 oyuncuyla yollarını ayrıldı. Sarı-Siyahlılar, Benjamin Tetteh'in tapusunu almak için Sparta Prag'la yoğun görüşme trafiği sürdürüyor.

Süper Lig'de 2020-21 sezonunu 15. sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor'da yeni sezon öncesi kadro revizyonu sürüyor. Malatya ekibi şu ana kadar 8 oyuncuyla yollarını ayırırken, 3 futbolcuyu renklerine bağladı.

Sarı-Siyahlılar'ın Güney Afrika'dan bulup getirdiği Zimbabveli stoper Teenage Hadebe, ABD'nin Houston Dynamo kulübüne satıldı. 25 yaşındaki futbolcu Yeni Malatyaspor'a 1.5 milyon euro kazandırdı. Hadebe, 2019-20 sezonu öncesinde geldiği Malatya temsilcisinde 2 sezonda 53 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası, 1 de UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında forma giymişti.

Süper Lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu unvanını elde eden Umut Bulut, TFF 1. Lig'in yeni takımlarından Eyüpspor'a transfer oldu. Bülent Cevahir Hatayspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Afriyie Acquah, Erkan Kaş, Fernando Zuqui, Olcay Şahan ve Zeki Yavru ile de sözleşmelerinin tamamlanmasının ardından yollar ayrıldı. 

TRANSFERDE TAM İSABET... 

Yeni Malatyaspor, şu ana kadar Elazığspor'dan 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Cengizhan Akgün'ü 500 bin lira bonservis bedeli ile 3+1 yıllığına transfer etti.

Geçen sezon Hatayspor forması giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Rayane Aabid ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Malatya ekibi, son olarak Suudi Arabistan'ın El İttifak Kulübü'nden Kasımpaşa'nın eski sol beki Oussama Haddadi'yi kadosuna kattı. Tunuslu futbolcu, son 1.5 sezon Süper Lig'de Kasımpaşa formasıyla 51 maça çıkmıştı. Öte yandan, kulübün sportif direktörü Ali Ravcı ile de yollar ayrıldı. Yeni sportif direktör ise İzzet Erdoğan oldu.

TETTEH İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR 

Sözleşmesi sona eren futbolcular arasında olan Ganalı forvet Benjamin Tetteh'in durumu henüz netlik kazanmadı. Sparta Prag'dan kiralanan ve transfer opsiyonu sarı-siyahlı kulüpte bulunan Tetteh, geçen sezon 32 maça 2 bin 522 dakika süre aldı ve 5 kez rakip ağları havalandırdı.

 

TAKIMDAN AYRILACAK 4-5 FUTBOLCU DAHA VAR

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, transfer döneminin tamamlanmasına daha çok süre bulunduğunu anlatarak, "Transfer konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Futbolcuların üzerinde yoğunlaşıyoruz. İyi futbolcuyu almak kolay olmuyor" dedi.

Şu ana kadar 3 futbolcuyu renklerine bağladıklarını hatırlatan Çelikel, şöyle devam etti:

"İnandığımız futbolcuları aldık. Bugün Rayane Aabid'i tüm takımlar istiyor, Oussama Haddadi ise her takımda oynayabilecek futbolcu. Elazığspor'dan aldığımız genç kardeşimiz Cengizhan Akgün de aynı şekilde. Benjamin Tetteh'in kulübüyle görüşüyoruz, anlaşma zeminine çok yakınız. Tetteh'in kulübüne gidip tam olarak anlaşma zeminini geliştirebiliriz. Teklifimizi yaptık, beklemedeyiz. İnşallah mutlu sona yakınız."

Yeni Malatyaspor'da hedef Benjamin Tetteh'in bonservisini alabilmek

Kadronun oluşturulması için çaba sarf ettiklerini anlatan Çelikel, "Takımdan ayrılacak 4-5 futbolcu daha var. Giden futbolcularımızın hepsine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gelen futbolcuların daha çok katkı yapmasını umut ediyoruz. Yeni Malatyaspor bu sezon farklı olacak. Seyir zevki açısından çok iyi bir takım izlettireceğiz. Takımımızdaki revizyon ise devam edecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni Malatyaspor'da hedef Benjamin Tetteh'in bonservisini alabilmek ile ilgili etiketler Yeni Malatyaspor Rayane Aabid Benjamin Tetteh Oussama Haddadi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.