Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanını da kayıpsız geçti

Trabzonspor'un müthiş çıkışı Yeni Malatyaspor deplasmanında da sürdü. Bordo-Mavililer bozuk zeminde rakibini 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Trabzonspor'a 3 puanı getiren isim geçen hafta olduğu gibi yine Anastasios Bakasetas'tı...

Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçı Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor arasında oynandı. Malatya'ya oynadığı son 7 maçta 6 galibiyet alıp hiç yenilmeden gelen Bordo-Mavililer, bu haftayı da 3 puanla kapattı: 0-2. Karadeniz Fırtınası'na galibiyeti getiren golü 2. yarıda Anastasios Bakasetas attı, perdeyi 90+6'da Anthony Nwakaeme kapattı.

Devre arasında Aytemiz Alanyaspor'dan 3 milyon euro bonservis ödenerek transfer edilen Yunan yıldız, geçen hafta ilk 11'de çıktığı ilk maçt, Denizlispor karşısında 1-0'lık galibiyeti getiren golü atmıştı.

Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanını da kayıpsız geçti

Abdullah Avcı'nın takımı bu galibiyetle 5'te 5 yaptı ve puanını 42'ye yükseltti. Süper Lig'in zirvesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş 48 puanla sıralanıyor. 4. sıradaki Trabzonspor 25. haftada Gaziantep FK'yı konuk edecek.

29 puanla 10. sırada kalan Yeni Malatyaspor ise 4 maçtır kazanamıyor. Hamza Hamzaoğlu'nun takımı haftaya, 8 maçtır bileği bükülmeyen Antalyaspor'a konuk olacak.

NWAKAEME MİLİMETRİK OFSAYTA TAKILDI

Dk. 21 Malatyaspor'un Faslı sağ beki Issam Chebake'nin başı döndüğü için maç bir süre durdu. Sağlık görevlileri sahaya girdi, tecrübeli futbolcu oyuna devam edebilecek duruma gelince maç yeniden başladı.

Dk. 26 GOL İPTAL! Caleb Ekuban sağdan ortaladı, son haftaların başarılı ismi kaleci Abdulsamed Damlu'nun hatasında Anthony Nwakaeme topu önünde buldu ve boş kaleye gönderdi. Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR'dan kontrol edilen pozisyonda gol iptal edildi.

Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanını da kayıpsız geçti - Resim : 2

Dk. 50 GOL! Lewis Baker'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Abdulsamed Damlu topu yumrukladı, ceza sahası ön çizgisi üzerinde topu şık bir şekilde kontrol eden Anastasios Bakasetas önünü boşalttı, sağ ayakla vurdu, gol oldu: 0-1. Bordo-Mavililer'in Yunan yıldızı geçen hafta da takımına 3 puanı getiren golü atmıştı.

Dk. 68 UĞURCAN! Trabzonspor'un yıldız kalecisi Uğurcan Çakır, yüzde 99'luk golü kurtardı. Bordo-Mavili takımda 100. resmi maçına çıkan milli kaleci, Tetteh'in yakın mesafeden vuruşunda gole izin vermedi.

Dk. 90+6 GOL! Malatya'da perdeyi Nwakaeme'nin golü kapattı.

Bordo – Mavili formamızla 100. resmi maçına çıkan Uğurcan Çakır’ı tebrik ediyoruz. pic.twitter.com/zhWNqyF5wY

— Trabzonspor (@Trabzonspor) February 8, 2021

YENİ MALATYASPOR: Abdulsamed, Zeki, Wallace, Semih, Issam, Hadebe, Acquah, Ahmed, Adem Büyük, Umut Bulut, Tetteh

TRABZONSPOR: Uğurcan, Hüseyin, Edgar, Hugo, Marlon, Berat, Baker, Ekuban, Bakasetas, Nwakaeme, Djaniny

FIRTINA'NIN FIRSAT HAFTASI

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesinden sonra Süper Lig'de flaş bir çıkışa imza atarak zirveye adım adım giden Trabzonspor'a, 24. haftada Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etmesiyle zirveye bir adım daha yaklaşma fırsatı doğmuştu. Bordo-Mavililer fırsatı tepmedi.

Avcı'nın gelişiyle Süper Lig'de çıktığı 15 maçta 110 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, bu süreçte 36 puan toplayarak önemli bir çıkışa imza attı. 

MAÇTAN ÖNCE NE DEDİLER?

Hamza Hamzaoğlu: "Biz çok iyi futbol oynayan, pas yapan bir takım değiliz. Neyi iyi yapabiliyorsak onu yapmaya çalışan ve sonuca gitmek isteyen bir takımız. Mücadeleci bir takımız. Trabzonspor çok iyi bir çıkış yakaladı. Elimizden geleni yapıp iyi bir sonuç almak istiyoruz."

Abdullah Avcı: "Bu oyun pas oyunu ve düzgün zeminde oynanan bir oyun. Devlet stat yapıyor, yayıncı kuruluş para veriyor ama zeminler bozuk. Oyuncuya para veriyoruz, sakatlanma riskiyle sahaya atıyoruz. Bunu geliştiremeyiz böyle, bir standardı olması lazım. Avrupa nasıl yapıyor?"

Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanını da kayıpsız geçti - Resim : 3

Süper Lig’de geçtiğimiz hafta deplasmanda Göztepe karşısında aldığı 1 puanla 29 puana yükselen Yeni Malatyaspor, deplasmanda 8 maçtır yenilmeyen rakibini mağlup edip 3 maçlık 3 puan hasretine son vermek istiyordu ancak başaramadı..

Trabzonspor'da sezonu kapatan Abdülkadir Ömür'ün yanı sıra kaptan Abdülkadir Parmak da sakatlığı nedeniyle forma giymedi. Malatya'da ise Olcay Şahan ve Karim Hafez sakat, Kubilay Kanatsızkuş cezalıydı.

Trabzonspor, Yeni Malatyaspor deplasmanını da kayıpsız geçti ile ilgili etiketler canlı izle canlı yayın link Yeni Malatyaspor Trabzonspor Abdullah Avcı Hamza Hamzaoğlu Anastasios Bakasetas
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.