Yeni Malatyaspor tarihinin en pahalı transferi Benjamin Tetteh

Yeni Malatyaspor, 2020-2021 sezonunda kiralık olarak top koşturan 24 yaşındaki Ganalı forvet Benjamin Tetteh'le 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Sarı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz sezon kulübümüzde kiralık olarak forma giyen Benjamin Tetteh ile 4 yıllık sözleşme imzaladık. Hoş geldin Benji" denildi.

Yeni Malatyaspor, geçen sezon kiralık oynattığı ve Süper Lig'de 32 maçta 5 gol, 6 asistlik katkı aldığı Ganalı santrfor Benjamin Tetteh'in tapusunu aldı. Eylül ayında Çekler'in köklü kulübü Sparta Prag'tan 650 bin euroya kiralanan 24 yaşındaki golcünün kulübe maliyeti toplam 2 milyon euro.... Malatya ekibinin kısa tarihindeki en pahalı transfer olan Tetteh, 4 yıllık sözleşme imzaladı.

HEM GENÇ HEM DE LİGİ TANIYOR

Sarı-Siyahlı kulübün İdari Menajeri Mehmet Gömülü, transfere ilişkin "Tetteh geçen sezon oynadığı futbolla kendisini fazlasıyla ispatladı. Hem genç sayılabilecek bir yaşta, hem de artık ligimizi tanıyor. Tetteh'in kulübümüze yıllık maliyeti bonservisi de dahil olmak üzere 1 milyon 200 bin Euro. Büyük camiamıza hayırlı olsun. Transferde görüştüğümüz kaliteli oyuncular var. Taraftarımızdan biraz daha sabır istiyoruz. İnşallah güçlü bir kadro kuracağız" şeklinde görüş belirtti.

Gana Milli Takımı'nda henüz forma giyemeyen 1.93'lük pivot santrfor, iki ayağını da kullanabiliyor. 

Yeni Malatyaspor tarihinin en pahalı transferi Benjamin Tetteh

Yeni sezona teknik direktör İrfan Buz yönetiminde hazırlanan Yeni Malatyaspor, Hatayspor'un 29 yaşındaki Faslı orta saha oyuncusu Rayane Aabid'i kadrosuna katarak dikkat çekmişti. Kasımpaşa'da kiralık oynayan sol bek Oussama Haddadi ile Pazarspor'dan Taha Gür ve Elazığspor'dan Cengizhan Akgün, Malatya ekibini şimdiye kadar ki diğer transferleriydi.

Ugandalı stoper Teenage Hadebe'yi 1.5 milyon euroya satan Doğu Anadolu ekibi, Acquah, Chebake, Umut Bulut, Olcay Şahan ve Fofana gibi geçen sezonun dikkat çeken isimleriyle de yollarını ayırdı.

 Yeni Malatyaspor tarihinin en pahalı transferi Benjamin Tetteh - Resim : 2

Yeni Malatyaspor tarihinin en pahalı transferi Benjamin Tetteh ile ilgili etiketler Yeni Malatyaspor Benjamin Tetteh
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.