Konyaspor'da Malatya'da müthiş geri dönüş

Konyaspor 72. dakikasında 2-0 geride girdiği Yeni Malatyaspor deplasmanında 2-3 galip gelmeyi başardı... Müthiş bir geri dönüşe imza atan Yeşil-Beyazlılar, yeni hocası İlhan Palut yönetiminde 2'de 2 yaptı. Malatya ise 6 maçtır 3 puana hasret...

Süper Lig'in 26. haftasında Yeni Malatyaspor'a konuk olan Konyaspor, ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak sahdan 2-3 galip ayrıldı. 72'ye 2 farklı geride giren Yeşil-Beyazlılar 12 dakikada attığı 3 golle 3 puana uzandı...

37 yaşındaki santrforu Umut Bulut'un 504. maçına çıkarak Süper Lig'de en çok forma giyen futbolcu rekorunu kırdığı maça hızlı başladı. Tecrübeli santrfor 24. dakikada verdiği pasla Adem Büyük'e golü attırdı ve Malatya 1-0 öne geçti. Umut Bulut ilk yarının son anlarından takımına bir de penaltı kazandırdı. 45+4'te topun başına geçen Adem Büyük bu sezon ligde 10. golünü atarak skoru 2-0 yaptı.

Soyunma odasına girerken gol yiyen ancak moral bozmayan teknik direktör İlhan Palut yönetimindeki Yeşil-Beyazlılar, 72'de İsmael Diamonde'nin golüyle umutlandı: 2-1. 80'de Guilherme ortaladı, Sokol Cikalleshi kafayı vurdu skor 2-2'ye geldi. Geri dönüşü tamamlayan isim de Arnavut santrfor oldu; köşe vuruşundan gelen topta Ahmet Çalık kafayı vurdu, Cikalleshi tamamladı ve Konyaspor deplasmanda 2-3 öne geçti. Bu maça kadar 18 maçta 1 golü bulunan 30 yaşındaki santfor tarihi geri dönüşün başrol oyuncusu oldu.

Bu sezon 12 maçta geriye düşen Konyaspor 3 kez geri dönmeyi başardı. Malatya ekibi ise ilk golü attığı 6 maçın hiçbirini kaybetmemişti.

İlhan Palut yönetiminde Kupa'da Beşiktaş'a penaltılarla elenen Konyaspor, Süper Lig'de ise Denizlispor içerde 2-0 yendikten sonra Malatya engelini de geçerek 2'de 2 yaptı. Yeşil-Beyazlılar bu müthiş galibiyetle puanını 30 yaptı ve 30 puanda kalan Sarı-Siyahlılar'ı averajla geçmeyi başardı. 

Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Yeni Malatyaspor'un galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Bu sezon ilk defa evinde 3 gol birden yiyen Malatya, 27. haftada Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Konyaspor ise Gaziantep FK'yı ağırlıyor.

Konyaspor'da Malatya'da müthiş geri dönüş ile ilgili etiketler Yeni Malatyaspor Konyaspor İlhan Palut Sokol Cikalleshi umut bulut Hamza Hamzaoğlu adem büyük
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.