Beşiktaş'tan Malatya'da kritik galibiyet

Süper Lig'in 28. haftasında Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmanda 3 puanı tek golle aldı. Kartal'a galibiyeti getiren golü 2. yarıda Atiba attı. 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Siyah-Beyazlılar, şampiyonluk mücadelesinde kritik bir virajı kayıpsız dönerken kalesinde yine gol görmedi.

Süper Lig'de 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve bu süreçte 7 gol atıp kalesinde hiç gol görmeyen Beşiktaş, 28. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor'un konuğu oldu. Siyah-beyazlılar şampiyonluk yolunda kritik bir deplasman maçı olarak gördüğü mücadeleden Atiba Hutchinson'ın 59'da attığı golle 0-1 galip ayrıldı. Kartal, 4'te 4 yaparken kalesinde gol görmedi.

İlk yarısı golsüz sona eren maçta Malatya'nın katı savunma anlayışı karşısında kilidi açan Atiba, takımına altın değerinde bir 3 puan kazandırdı. 37 yaşındaki Kanadalı orta saha oyuncusu bu sezon 4. golünü attı. 5 de asisti bulunan Atiba'nın gol attığı maçlarda Beşiktaş 12 puan topladı.

22 maçta 13 golü bulunan Vincent Aboubakar ise Malatya maçını boş geçti ama Atiba'ya nefis bir asist yaparak yine skor katkısında bulundu. 29 yaşındaki Kamerunlu santrforun 4 asisti var.

28 haftada 18 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 57 puan toplayaran Sergen Yalçın'ın takımı averajla 2. sırada yer alıyor. Önündeki 5 maçı İstanbul'da oynayacak olan Kartal, 29. haftada Gaziantep FK'yı ağırlayacak.

Beşiktaş'tan Malatya'da kritik galibiyet 

Dk. 59 GOL! Vincent Aboubakar'ın pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Atiba Hutchinson kilidi açtı... Beşiktaş Kanadalı yıldızının attığı golle Malatya'da 0-1 öne geçti. 37'lik orta saha oyuncusunun Süper Lig'deki 4. golü...

Maç öncesi Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu krizi yaşandı. Performansıyla A Milli Takım'la ismi anılmaya başlanan 19 yaşındaki eldiven, mide rahatsızlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarıldı. Akşam saatlerinde kampta rahatsızlanan Ersin'in teknik heyete oynayamayacak durumda olduğunu ilettiği ve eldivenleri Utku Yuvakuran'a devrettiği öğrenildi.

8 maçtır kazanamayan ve teknik direktörsüz kalan Yeni Malatyaspor ise 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 31 puan elde ederek 13. sırada bulunuyor. Malatya ekibi 29. haftada Denizlsipor'a konuk olacak.

İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, 1-0 kazanmıştı.

Beşiktaş'tan Malatya'da kritik galibiyet ile ilgili etiketler Beşiktaş Gaziantep FK Ersin Destanoğlu. Utku Yuvakuran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.