Yeni "Kurtuluş Savaşı" Türk medyasında yaşanacak!

Türkiye siyaseti ve özellikle medyasında son dönemde yaşanan ilginç gelişmeler, siyaseti ve sektörü yakından takip eden dikkatli gözlerden kaçmıyor.

Kısa süre önce Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri sermayesi ile açılan medya organları, Türkiye'de iktidara muhalif çizgide yayınlar yapmaya başladı.

Batı medyası ise, İngiliz BBC, Alman Deutsche Welle, Amerikan VOA gibi internet sitelerinin yayınları ile uzun süredir manipülasyonlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmak için, çoğu çarpıtma haberle Türk medyasında pozisyon alıyor.

31 Mart yerel seçimleri bu odaklar için de bir işaret fişeği işlevi gördü. Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmak isteyen bu ülkeler Türk medyasındaki yatırımlarına hız verdi.

4 ÜLKEDEN ORTAK TÜRKÇE HABER KANALI!

En son atılan adımın mahiyetini ise Hürriyet gazetesinden Ertuğrul Özkök gözler önüne serdi.

Bugün köşesinde "Bu dörtlü iyi haber mi yoksa kötü bir haber mi" başlığını taşıyan bir yazı kaleme alan Özkök, İngiltere’nin BBC’si, Almanya’nın Deutsche Welle’si, Fransa’nın F24’ü ve Amerika’nın VOA’sının bir araya gelerek Türkçe bir YouTube haber kanalı açmayı planladıklarını duyurdu.

Özkök, "Bana çok ilginç göründü... Çünkü bunlar özel haber kuruluşları değil. Dördü de ülkelerinin kamusal kuruluşları. Bu dört kuruluşu ilk defa böyle bir ortaklık içinde görüyorum." ifadelerini kullandı.

İşte o yazının ilgili bölümü;

"Önümde bütün meslek hayatım boyunca gördüğüm en ilginç davetiyelerden biri duruyor. “Sayın hanımefendiler ve beyefendiler” diye başlayan metin şöyle devam ediyor:

“Sizleri 29 Nisan günü açılacak yeni YouTube kanalımızın tanıtımına davet ediyoruz...”

*

Buraya kadar normal... Ama tanıtımı yapılan YouTube kanalının kompozisyonu çok mu çok ilginç.

Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından İngiltere’nin BBC’si, Almanya’nın Deutsche Welle’si, Fransa’nın F24’ü ve Amerika’nın VOA’sı, yani Amerika’nın Sesi kuruluşu...

Bu 4 kuruluş bir araya gelmiş ve Türkiye’ye yönelik Türkçe bir YouTube haber kanalı açıyor...

Üstelik açılışa bu 4 kuruluşun en üst düzey yetkilileri katılıyor.

*

Bana çok ilginç göründü...

Çünkü bunlar özel haber kuruluşları değil. Dördü de ülkelerinin kamusal kuruluşları.

Bu dört kuruluşu ilk defa böyle bir ortaklık içinde görüyorum.

Bu dörtlü bizim için iyi haber mi...

Yoksa kötü haber mi... Karar veremedim...

Ama şunu çok iyi biliyorum. “Neticede bir YouTube kanalı” deyip geçilecek türden bir şey değil bu...

Eminim ileride çok konuşacağız..."

Yeni "Kurtuluş Savaşı" Türk medyasında yaşanacak! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.