Yeni Kulüp Lisans ve FFP Talimatı yürürlüğe girdi!

Türkiye Futbol Federasyonu, önemli değişiklikler yaptığı Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nı yürürlüğe soktu.

Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor.  Yeni talimatnameyle 14 Ocak 2016'daki Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı yürürlükten resmen kalktı.

KULÜPLERİ NELER BEKLİYOR?

Gelir-gider bilançolarına göre her yıl kulüplere harcama limiti konulacak. Bu limit yalnızca, Avrupa kupaları ve transfer gelirleri doğrultusunda artırılabilecek.

Kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu ve bağımsız denetim şirketleri tarafından düzenli olarak denetlenecek.

Belirlenen harcama limitinin aşılması durumunda, kulüplere şu cezalar verilecek:

Yüzde 5'e kadar aşılırsa: İhtar

Yüzde 6-10 aşılırsa: Kadro sınırlaması

Yüzde 11-15 aşılırsa: Transfer yasağı

Yüzde 16-20 aşılırsa: 1 puan silme cezası ve transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması

Yüzde 21-25 aşılırsa: 2 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması

Yüzde 26 ve üstü aşılırsa: 3 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması.

NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni talimatı 2019-2020 Cemil Usta sezonundan itibaren geçerli olacak. Kulüplerin yeni sezonda devre arası için harcama limitleri ise 2 Eylül 2019'da duyurulacak.

Yürürlüğe giren talimatnameyle Süper Lig kulüpleri 2020-2021 futbol sezonundan itibaren 1 Haziran-31 Mayıs özel hesap dönemine geçecek. Takım harcama limitleri ise 2019-2020 sezonu için TFF tarafından 2 Eylül 2019'da duyurulacak. Kulüpler ara transfer döneminde bu limite uymak zorunda kalacak.

Yeni Kulüp Lisans ve FFP Talimatı yürürlüğe girdi! ile ilgili etiketler Türkiye Futbol Federasyonu TFF
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.