Yeni keşfedilen doğal gaz mühendislerin elinde enerjiye dönüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz cuma Zonguldak'taki Filyos Limanı Açılışı'nda Karadeniz'in Sakarya Bölgesi'nde bulunan Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıklamıştı. Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gaz mühendisler tarafından test edildi. Bakan Fatih Dönmez o görüntüleri paylaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra-1 kuyusundan çıkan 135 milyar metreküplük doğal gazın laboratuvar ortamında yakılmasının görüntülerini twitter hesabından paylaştı. Bakan Dönmez, Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gazın mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü belirtti.

"Enerjide Yeni Müjde" başlığıyla paylaşım yapan Bakan Dönmez, “Karadeniz’deki ikinci keşfimiz Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gaz mühendislerimizin elinde enerjiye dönüştü. Keşfimizin ateşi Türkiye’mizin gecelerini daha aydınlık, kışlarını daha sıcak, sanayisini daha güçlü kılacak” dedi.

 

Yeni keşfedilen doğal gaz mühendislerin elinde enerjiye dönüştü ile ilgili etiketler doğal gaz Fatih Dönmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı amasra 1 kuyusu enerji

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.