Yeni kabus Fransa'da...

İngiltere'de görülen ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığı belirlenen koronavirüsün B.1.1.7 adı verilen mutasyonlu varyantı Fransa'ya da sıçratı. Zaten yüksek vaka ve ölüm oranları ile dikkat çeken ülkenin Marsilya bölgesinde mutand virüsün görüldüğü bildirildi. Bölge valisi virüslü kişiyle temas eden 46 kişiden 24'ünün testinin pozitif çıktığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından yeni tedbir kararları alındı.

Fransa’nın güneyindeki Marsilya bölgesinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) İngiltere’de ortaya çıkan ve daha hızlı yayıldığı ortaya çıkan mutasyonlu türüne rastlandı.

Bouches-du-Rhone ve Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgeleri Valisi Christophe Mirmand, bu tespit üzerine yaptığı açıklamada, İngiltere’den gelen mutasyon geçiren virüs B.1.1.7'yi taşıyan kişiyle temas eden 46 kişiden 24’ünün testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Mirmand, bölgede her 100 bin kişide 225’ten fazla vaka görülmesi nedeniyle durumun endişe verici olduğunu vurguladı.

Mutand virüsün bu kadar çok kişide görülmesi üzerine ülke genelinde saat 20.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı erkene alınarak 18.00’e çekildi.

Ülkede 26 Aralık’ta Tours kentinde bir kişide virüsün İngiltere’deki daha hızlı yayılan türüne rastlanmış, bu virüsün bulaştığı kişi sayısı 19 olarak tespit edilmişti.

Diğer yandan, 31 Aralık’ta Haut-Rhin bölgesinin İsviçre sınırında yine bir kişide virüsün Güney Afrika’da tespit edilen daha hızlı yayılan türü görülmüştü.

Bu arada tedbirleri daha da sıkılaştıran Fransa’da dün 19 bin 814 yeni vaka belirlenirken, toplam vaka sayısı da 2 milyon 747 bin 135’e ulaştı.

Yeni kabus Fransa'da... ile ilgili etiketler Virüs İngiltere Fransa Marsilya B117 mutand virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.