Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak?

Geleneksel iPhone etkinliği için geri sayıma giren Apple'ın birçok cihazı tanıtacağı belirtiliyor. Teknoloji dünyasının bu önemli etkinliği ABD'deki Kaliforniya Eyaleti'nin Cupertino şehrinde gerçekleştirilecek. Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? Ayrıntıları sizin için derledik.

Apple geleneksel iPhone etkinliği için davetiyeleri gönderdi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde düzenlenecek etkinlikte çok sayıda cihazın tanıtılması bekleniyor. Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Apple hangi ürünleri tanıtacak? Yeni İphone özellikleri neler? konuyla ilgili tüm ayrıntıları haberimizden öğrenin.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak?

APPLE HANGİ URUNLERİ TANITACAK?

Apple geleneksel iPhone etkinliği için davetiyeleri gönderdi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrinde düzenlenecek etkinlikte birden fazla yeni iPhone’un, yeni bir Apple Watch’un ve güncellenmiş iPad Pro’nun tanıtılması bekleniyor. Etkinlik 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Hürriyet'in aktardığı bilgilere göre; davetiyede bronz renkli bir daire dikkat çekiyor. Aslında bu daire şekil olarak geçen yıl açılan Apple Park yerleşkesinin ana binasını andırıyor. Ancak o binanın tüm heyecanı geçen yıl yaşandı. Bu nedenle bu bronz daire başka yeniliklerin ipuçlarını veriyor olmalı.

Şimdiye kadar duyduklarımıza göre, üç yeni iPhone modeli göreceğiz. Bunların arasında 5.8 inç, OLED ekranlı güncellenmiş iPhone X modeli yer alacak. Aynı zamanda iPhone X’un, 6.1 inç OLED ekranlı daha ucuz bir versiyonu ve 6.5 inç OLED ekranlı daha pahalı bir iPhone da beklentiler arasında bulunuyor.

Diğer dedikodular en ucuz iPhone’un alışılmadık renklerle geleceğini işaret ediyor. Tüm telefonlarda dokunmatik hareket kontrolleri ve Apple’ın Face ID kilit açma sistemi bulunacak. 3D Touch bu cihazların en az bir tanesinde bulunmayabilir. Bu da 2015 yılında büyük umutlarla hayata geçirilen teknolojinin Apple’ın gözünde yavaş yavaş değerini yitirmekte olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 2

YENİ IPHONELAR NE ZAMAN TANITILACAK?
Ayrıca Apple’ın MacBook Air ve Mac mini’nin yenilenmiş versiyonlarını bu sonbaharda çıkarmayı planladığı söyleniyor. Ancak bunların iPhone etkinliğinde tanıtılıp tanıtılmayacağı belli değil. Yeni MacBook Air diğer MacBook modellerine göre daha ucuz olacak. Daha ince ekran çerçevesi ve Retina ekran barındırabilir.

Beklenen Mac mini modeli ise uzun zamandır beklenen teknik özellik güncellemesini alacaktır. Öte yandan Face ID sistemli yeni bir iPad Pro ve daha büyük ekran barındıran bir Apple Watch da beklentielr arasında yer alıyor.

Eğer donanım tarafındaki tüm beklentiler gerçekleşirse, 12 Eylül 2018 iPhone etkinliği Apple’ın en büyük etkinliklerinden bir tanesi olacaktır. Ne var ki, şirket Mac tarafındaki duyurularını sonbahardaki başka bir etkinliğe saklamayı da tercih edebilir.

 

 

 

 

 

 

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 3

İPhone
iPhone , Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli 28 Haziran 2007'de tanıtılmıştır.

iPhone'da dahili kamera, yazılı mesajlaşma ve görsel sesli mesajlar, taşınabilir medya çalar, Safari internet tarayıcısı, e-posta ve kablosuz internet özellikleri bulunmaktadır. Kullanıcı arayüzü çoklu dokunmatik ekrana uygun olarak fiziksel klavye yerine sanal klavye özelliği ile birlikte oluşturulmuştur. 3. parti yazılım desteği de bulunduran iPhone, 2008'in ortalarında faaliyete geçen App Store sayesinde 1.3 milyon'dan fazla Apple tarafından onaylanmış uygulamayı desteklemektedir. Bu uygulamalar App Store içinde yirmi farklı türe ayrılarak listelenmektedir.

iPhone'nun sekiz farklı modeli bulunmaktadır. Sekiz modelin ilk beş modelinin 3,5" ekranı varken altıncı telefon olan iPhone 5'te ilk defa ekran boyutu değiştirilerek 4" yapılmıştır.

İlk model dokunmatik ekranlı iPhone, cep telefonu sektörü için devrim niteliğindeydi. iPhone 3G ve 3GS'in temelini iPhone oluşturur. Birinci nesil iPhone'nun kasası alüminyum-plastiktir. iPhone 3G'de ise arka kısım bir bütün halinde piyano siyahına boyanmıştır. 3GS'te gelen video çekme özelliği ve daha yüksek RAM kapasitesi bu telefonu öncüllerinden ayrı kılmıştır.

iPhone 4'te ise tamamen farklı kasa kullanılmıştır. Bu kasanın ön ve arka yüzü güçlendirilmiş camdan yapılmıştır; bunun yanı sıra daha yüksek RAM kapasitesi ve ön yüze kamera eklenmiştir. iPhone 4'ten sonraki model olan iPhone 4S, iPhone 4 ile aynı kasaya sahipken tek fark antenlerin yerlerin değiştirilmesidir. iPhone 4S, Apple tarafından özel olarak geliştirilen iSight kamera ile gelmiştir. Aynı zamanda çıktığı dönemde sadece 4S'te kullanılan sesli komut asistanı Siri telefona eklenmiştir. (Siri; iOS 6 ile Yeni iPad'de, 5. jenerasyon iPod Touch'ta ve iPhone 5'te kullanılmıştır.) iPhone 5, 4S hatlarını koruyarak yeni bir tasarımla gelmiştir. Bu tasarımın en büyük özelliği ekranın, 4S'e göre uzatılması ve kasa materyalinin değiştirilmesidir. iPhone 5'e yeni A6 işlemci gelmiştir ve bellek arttırılmıştır. iPhone 5S'e farklı renk seçenekleri eklenmiş, 64-bitlik Apple A7 işlemci, parmak izi okuyucu ve çift LED flaş kullanılmıştır. iPhone 5s yüksek performansıyla dikkat çekmiştir. iPhone 6 ise inceliği ve şık tasarımıyla dikkat çekmiştir. iPhone 6 A8 çipi ile çok hızlı bir sisteme sahiptir.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 4

APPLE
Apple Inc. ya da eski adıyla Apple Computer, Inc., merkezi Cupertino'da bulunan; tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan, geliştiren ve satan Amerikan çok uluslu şirkettir. En bilinen donanım ürünleri Mac serisi bilgisayarlar, iPod müzik çalar, iPhone akıllı telefon, iPad tablet bilgisayar ve Apple Watch adlı akıllı saattir. Yazılımları arasında ise OS X ve iOS işletim sistemleri, iTunes medya tarayıcısı, Safari internet tarayıcısı ile iLife ve iWork paketleri yer almaktadır. Şirket 1 Nisan 1976 yılında kurulmuş ve 3 Ocak 1977’de Apple Computer, Inc. adıyla anonim şirket haline gelmiştir. İsminde yer alan "Computer" (Bilgisayar) kelimesi 9 Ocak 2007'de iPhone tanıtımıyla birlikte tüketici elektroniğine yönelimlerini yansıtması amacıyla kaldırılmıştır.

Apple, Samsung Electronics'den sonra ciro açısından dünyanın en büyük ikinci bilgi teknolojileri şirketi; Samsung ve Nokia'dan sonra da dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisidir. Fortune dergisi Apple'ı, 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 2008 yılından 2012 yılına kadar dünya çapında en çok rağbet gören şirket olarak nitelendirmiştir.

2012 Kasım ayı itibarıyla Apple'ın App Store ve iTunes Store online mağazalarına ek olarak 14 farklı ülkede 394 perakende satış mağazası bulunmaktadır. Borsa değeri açısından Apple 2012'nin Eylül ayından itibaren Dünyanın en değerli şirketi olmuştur. 29 Eylül 2012 tarihi itibarıyla şirkette dünya çapında 72.800 devamlı tam zamanlı çalışan işçi ile 3,300 geçici tam zamanlı işçi çalışmaktadır. 2015'in Nisan ayından itibaren dünya çapındaki yıllık geliri toplamda 130,28 milyar dolardır. 2013 yılının Mayıs ayında Apple geçen yıla göre 11 numara yükselerek Fortune 500 listesinde 6. sırayla ilk kez ilk onda yer almıştır.

Türkiye'deki distribütörlüğünü Bilkom ve INDEX Bilgisayar yönetmektedir.

iPod
iPod, 23 Ekim 2001 tarihinde Apple tarafından tanıtılan müzik çalardır. Tanıtıldığı günden beri birçok güncelleme geçirmiştir, şu anda taşınabilir müzik çalar pazarının lideridir ve Eylül 2012 tarihine kadar 350 milyondan fazla satmıştır.

Apple'ın şu an satışına devam ettiği iPod modelleri:
iPod Shuffle: Ultra taşınabilir müzik çalar. Sadece 2 GB kapasiteye sahip modeli bulunmaktadır. İlk modeli 2005 yılında tanıtılmıştır.
iPod Nano: Taşınabilir medya oynatıcısı, 16 GB'lık kapasiteye sahip modeli bulunmaktadır. İlk modeli 2005 yılında tanıtılmıştır.
iPod Touch: iOS işletim sistemiyle çalışan media oynatıcısı, 32 GB ve 64 GB kapasiteye sahip modelleri bulunmaktadır. İlk modeli 2007 yılında tanıtılmıştır. Apple A5 işlemcisine, Retina ekrana ve çift kameraya sahiptir. 1080p HD video kaydı yapabilmektedir.
iPod Classic: Taşınabilir müzik oynatıcısı. 160 GB'lık kapasiteye sahip tek bir modeli vardır. İlk modeli 2001 yılında tanıtılmıştır.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 5

iPad
Apple şirketi tarafından geliştirilen bir tablet bilgisayar ve iPod Touch'dan daha iyi özelliklere sahip olmasına ek olarak dört kat daha büyük retina ekran özelliği sunarak bu ekran sayesinde yazıcıdan çıktı alma, video, fotoğraflar ve medya dosyalarını multi-touch işlemler ile kullanmaya olanak sağlıyor. Wi-Fi kanalıyla internete bağlanabiliyor ve bazı modellerde 3G özelliğini sunuyor. Ayrıca iPad için iPhone OS`de kullanılan uygulamalara ek olarak özel tasarlanan bazı uygulamalar konmuş. Bu cihaz LED-backlit 9.7 inçlik (25 cm) renkli IPS LCD ekrana sahip ve metin girdileri için kullanılmak üzere sanal klavye de mevcut. iPad 27 Ocak 2010 yılında kamuoyuna duyuruldu ve FCC`nin onayının ardından Mart 2010`da (sadece Wi-Fi özelliğine sahip modeli) ve Nisan 2010`da (Wi-Fi+3G özellikli modeller) piyasaya suruldu. Yaklasik 9 ay sonra da 2 Mart 2011 tarihinde flansmani yapıldı ve 11 Mart 2011 tarihinde hem beyaz hem de siyah olmak uzere 2 farkli renkte (sadece Wi-Fi özelliğine sahip modeli) ve (Wi-Fi+3G özellikli modeller) piyasaya suruldu. Son olarak da 7.9 inçlik ipad mini 2 ve ipad air piyasaya sürüldü renk seçenekleri space grey ve white'tır.

iPhone
Şirketin telekominikasyon sektörüne giriş sağladığı ürünüdür. Rakipleri Samsung, Sony, Nokia ve LG'nin bu sektördeki hegomonyasını kırmak amacı ile ilk model olan iPhone (Original) 2007 yılında şirketin yönetim kurulu başkanı Steve Jobs tarafından tanıtıldı. Yeni modelleri ile piyasaya sunulmaya devam etmektedir.Piyasaya sürülmüş son modeli iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X 'dir.


Ürünleri
Macintosh Portable
The Macintosh Portable 1989 Yılında şirketin ürettiği ilk Laptop diye tabir edilen bilgisayar modeli Şirket ilk olarak Apple I ile tüketici elektroniği piyasasına giriş yapmıştır takiben ürettiği Apple II ve Apple III modelleri büyük beğeni toplamıştır.Şirket 1984 yılından itibaren bilgisayarlarında kullanmaya başlayacağı Mac OS'u tanıttı Mac OS işletim sistemini şirket aynı yıl içerisinde ürettiği Apple bilgisayar üçlemesinin devamı olarak gösterilen Macintosh 128K modelinde kullandı.Olumlu kullancı yorumlarının ardından şirket günümüze kadarki bütün bilgisayarlarında Mac OS işletim sistemini her defasında geliştirerek kullanmaya başladı.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 6

Steve Jobs'ın ölümü
Steve Jobs 24 Ağustos 2011'de şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrıldığını açıkladı ve görevi Tim Cook'a bıraktı. Ancak 5 Ekim 2011 tarihinde ailesi tarafından yayınlanan bir bildiride "Steve Jobs aile üyeleri başucunda ve sükunet içinde vefat etti." açıklaması yapıldı. Tim Cook haberi büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi. Cook, Apple, vizyon sahibi bir kişiyi ve bir yaratıcı dehayı; dünya inanılmaz bir insanı kaybetti Açıklamasının ardından kimi çevreler bu ölümün ardından şirketin kurucuları arasında yer alan Steve Wozniak'ın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini savundu ancak bu olay Wozniak'ın çok net olumsuz yanıtı ile uygulamaya geçilmeden rafa kaldırılmış oldu.Şirket yeni bir yönetim kurulu oluşturarak Tim Cook'ın yönetiminde faaliyetlerine devam etmekte. Apple günümüzde 700 milyar dolar bütçesi ile dünyanın en zengin şirketi konumunda.

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? - Resim : 7

Logosunun anlamı
Steve Jobs'a göre; Apple ismi "fun, spirited and not intimidating" düşüncesi altında ortaya atılmıştır. Meyve diyetinde olan Steve Jobs çiftliğinden geri dönerken bu fikri benimsemiştir.

İlk logo Isaac Newton'un elma ağacının altında oturmasını imgeleyerek Ron Wayne tarafından tasarlanmıştır. İlerleyen süreçte Rob Janoff tarafından düzenlenip yeni logo üzerinden bir parça alınmış ve gökkuşağı renkleriyle kaplanmış elma olarak sergilenmiştir. Rob Janoff hazırlamış olduğu logoyu tek renge kavuşturarak Jobs'a sundu. Logo kirazla karıştırılmaması için ısırık imgesi kullanılmaya devam edildi. Logo halen son haliyle kullanılmaktadır.

Logonun ortaya çıkışıyla alakalı toplum içinde yanlış anlaşılmalar bulunmaktadır. Özellikle logonun çıkışı Alan Turing'in intihar biçimine dayatılmış, bunun üzerine çeşitli davalar gündeme gelmiştir.

 

Yeni iPhone'lar ne zaman tanıtılacak? Yeni İphone özellikleri neler? Apple hangi ürünleri tanıtacak? ile ilgili etiketler iPhone yeni iphonelar ne zaman tanıtılacak apple hangi ürünleri tanıtacak iphone yeni modeller
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.