Yeni havalimanı için otobüs hatları belirlendi!

İstanbul 3’üncü havalimanı için otobüs hatları belirlendi. 150 otobüsle 18 hat üzerinden sefer yapılacak olan havalimanının en pahalı hattı 30 TL ile Pendik, en ucuz hattı ise 12 TL ile Bakırköy olacak. En çok sefer Yenikapı’dan yapılacak.

ÇOCUKLARA ÜCRET YOK

İlk etabı 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’na 150 otobüsle 18 hat üzerinden sefer yapılacak. En pahalı ve en uzak hat 30 TL ile Pendik, en çok aracın sefer yapacağı hat ise 18 TL ücretin alınacağı Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. Hat ücretleri ise 12 TL’den başlayacak. 6 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmayacak. Seferler metro bağlantılı olacak.

HER YERDEN ULAŞIM

Dünyanın en büyük havalimanında diğer hatlar ise Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy, Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy hatları olacak. Her 10 dakikada bir kalkış yapacak otobüs hatları da yer alacak.

İHALE YARIN YAPILACAK

Açıldığında ilk etapta 660 ticari taksi ve 38 İETT otobüsünün yolcu taşıyacağı havalimanında bagajlı lüks taşımacılık hizmeti verecek otobüsler de ulaşım ağına dahil olacak. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 4 Eylül (yarın) tarihinde yapacağı ihaleyi kazanacak olan işletme, 10 yıl süreyle İstanbul’da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle İstanbul Yeni Havalimanı’na yolcu taşıyacak.

SES ALICILI KAMERA

Sözleşme süresince 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak. Araçlarda kameralar da yer alacak. Şoförün rahatça ulaşabileceği bir yerde çek-bas özellikli acil durum butonu bulunacak ve bu butona basıldığında alarm ve anlık kamera görüntüsü Kontrol Merkezi’ne gönderilecek. Şoför üstü kameralarda ses kayıt özelliği olacak. En az 30 gün kayıt yapabilecek.

ÖDEME ŞEKLİ

Toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işi ihalesinde tahmin edilen bedel KDV dahil 468 milyon TL olurken ihaleyi alacak firmanın nasıl ödeme yapacağı da ortaya çıktı. Buna göre sözleşme bedelinin tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20’lik kısmının parasal tutarı sözleşme imzalandığı tarihi takip eden aydan başlamak üzere 5 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek. Yüzde 80’lik kısmı da 120 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek.

Yeni havalimanı için otobüs hatları belirlendi! ile ilgili etiketler Otobüs yeni havalimanı ücret ulaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.