Yeni gizemli hastalık 15 kişiyi öldürdü!

Dünya daha koronavirüs salgınını atlatamamışken, Tanzanya'dan gelen bir haber endişeleri artırdı. Ülkede henüz teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle 15 kişi yaşamını yitirdi. 50'den fazla kişinin ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Tanzanya'nın batısındaki Mbeya şehrinde, yakalananlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusmasına yol açan bir hastalık ortaya çıktı.

Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu basına yaptığı açıklamada, onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığını ve hepsinin benzer şikayetleri olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE MİDE VE KARACİĞER HASTALIĞI YAŞAYAN ERKEKLERDE DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR

Hastalığın nedeninin henüz tespit edilemediğini dile getiren Kisandu, ön araştırmaların hastaların çoğunun daha önce mide ülseri ya da karaciğer hastalığı yaşamış erkeklerden oluştuğunu gösterdiğini belirtti.

BÖLGEYE UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Tanzanya Sağlık Bakanı Doroth Gwajima, durumu incelemesi için bölgeye uzman bir ekibin gönderildiğini açıkladı.

Mbeya bölgesinde 2018'de de benzer şikayetlerle birçok kişinin hastaneye yatırıldığı öğrenildi. (AA)

 

 

Yeni gizemli hastalık 15 kişiyi öldürdü! ile ilgili etiketler hastalık ölüm Tanzanya gizemli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.