Yeni ekonomik program… 'Cumhurbaşkanının 'Birkaç ay' vurgusundaki şifreye dikkat!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığıMetehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, kurlardaki hareketlilik, Bulgarların Türk lirasındaki değer kaybından sonra alışveriş için Edirne'ye akın etmesi, kur hareketliliği ve emeklilere zam gibi gündem maddeleriyle toplanacak Kabine'de tartışılacak başlıkların yansımaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TÜSİAD'a tepkisi ve faiz açıklaması, hayvan mamalarına yapılan yüzde 18 zam, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın skandal hareketi, ASELSAN'ın Katar'a satıldığı iddiaları ve Hülya Avşar'ın ekonomi açıklaması masaya yatırıldı.

"EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK ZAMLAR İLE İLGİLİ FARKLI RAKAMLAR VAR, KATOGORİZE EDİLECEĞİ DE KONUŞULUYOR"

Metehan Demir, "Dolar, euro ve altına olan hücumu durdurmak ve Türk lirasına olan güveni artırmak lazım. En büyük dertlerden biri bu artışın bir an önce durması. Durursa önümüzü görüp, planlamamızı yapacağız. Bununla kalmayacak, döviz hesaplarına tedbir geleceği iddiaları da var. Devlet kurumları spekülasyonların önünü kapatmak için açıklama yapmalı. Asgari ücret düzenlemesinden sonra asgari ücretin yarısını bile alamayan emekliler var. Asgari ücrete gelen zam beraberinde bütçe dengelerinin hesaplanarak ödenebilir hale gelen bir hazine varlığına işaret ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak zamlar ile ilgili farklı rakamlar var. Kategorize etme de konuşuluyor. 9 milyon emekli maaşı bile alan var. 2 bin TL alana yüzde 30 emekli zammı yapınca 600 TL artıyor. EYT'ler ile ilgili seçimlere kadar bir düzenleme yapılacağı söyleniyor.

"TÜSİAD'IN KARŞI BİR AÇIKLAMA YAPACAĞINI DUYDUM"

Erdoğan ile TÜSİAD arasında önceden de sert tartışmalar olmuştu. TÜSİAD'ın şimdi de karşı bir açıklama yapacağını duydum." şeklinde konuştu.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Yeni ekonomik program… 'Cumhurbaşkanının 'Birkaç ay' vurgusundaki şifreye dikkat!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Cumhurbaşkanı Erdoğan metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.