Yeni ekonomik adımların duyurulmasının ardından dolar yeniden yükselişe geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni ekonomi adimları silsilesi duyurusu dolar kurunu 17 liradan 16.76 Tl seviyesine geriletmişti. Bakanlık, BDDk ve SPK tarafından açıklanan yeni ekonomik adımların ardından dolarda yeniden artış gözlendi. 17 TL seviyesini bir kez daha geçen dolar kuru 17.25 liraya ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında atılacak yeni adımlar silsilesinin bu akşamdan itibaren Bakanlık ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamıştı.

Ekonomide 1. adım Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi ve yeni enstrüman olarak tanıtılan gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) duyuruldu.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da kredi vadeleriyle ilgili güncellemeyi paylaşarak, tüketici kredilerinde genel vade sınırını 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirlediğini bildirdi.

 

Ekonominin 3. adımı da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından atıldı. SPK, yurt içinde gerçekleştirilen halka arzlarda SPK tarafından tahsil edilen ücretlerde indirime gidildiğini ilan etti.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Ekonomi Modeli kapsamında atılacak yeni adımlar silsilesini ilk duyurduğu açıklamanın ardından dolar kuru sert bir düşüşle 17 liranın altına gerileyerek, 16.76 lira seviyelerine kadar indi.

 

Ekonomik adımlarının açıklanmasının ardından dolar yine yükselişe geçti ve 17 lira seviyesini aşarak 17.25 liraya ulaştı.

Yeni ekonomik adımların duyurulmasının ardından dolar yeniden yükselişe geçti

 

Yeni ekonomik adımların duyurulmasının ardından dolar yeniden yükselişe geçti ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Dolar BDDK SPK dolar kuru ges
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.