Ekonomistlerden Yeni Ekonomi Programı'na ilk tepkiler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonominin 3 yıllık yol haritasını değerlendiren ekonomistler, hedefleri "güvenilir ve gerçekçi" buldu. Ekonomistler artık BDDK'dan gelecek açıklamalara odaklanmak gerektiğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, 'Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2019-2021) açıkladı.

Albayrak'ın açıkladığı programda büyüme tahminleri düşürülürken, 2019 enflasyon tahmini yüzde 15.9'a yükseltildi. 2019 büyüme tahmini ise yüzde 2.3'e düşürüldü.

76 milyar TL tasarruf ve gelir artırıcı yöntemler getirileceğini söyleyen Albayrak "Kamu için birçok yapısal reformu geliştirecek ve mali sonuçlara verimlilik olarak yansımasını sağlayacak. Toplamda 59.9 milyar TL harcama ve 16 milyar TL'si gelir artırıcı yöntemlerden oluşuyor" dedi.

ASH: BDDK'DAN GELECEK AÇIKLAMALARA ODAKLANMAK GEREK

Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendiren gelişmekte olan piyasalar uzmanı Timothy Ash, programdaki hedeflerin genel olarak güvenilir ve gerçekçi olduğunu söyledi. Ancak Ash, asıl önemli mesele olarak gördüğü bankaların takipteki kredileri konusunda atılacak adımlar konusunda hakkında daha fazla ayrıntı görmek ve BDDK'dan gelecek açıklamalara odaklanmak gerektiğini ifade etti.

ŞEN: GERÇEKÇİ BULDUM

BloombergHT Ekonomi Koordinatörü Gökhan Şen, Yeni Ekonomik Program'ı detaylı olmasa da kabataslak incelediğini belirterek, "Tahminler Türkiye gerçekleri ile uyumlu görünüyor. Gerçekçi buldum. Açıklamadan önce rakamlar şunlar olacak desek tahminim herkes kabul ederdi. Doğru tahmin etmek doğru uygulamak için elzem. Bu açıdan gayet olumlu" dedi.

 

 

Ekonomistlerden Yeni Ekonomi Programı'na ilk tepkiler ile ilgili etiketler Berat Albayrak ekonomi programı ovp yep
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.