Diyabeti ve birçok hastalığı önleyen yeni dünya meyvesinin faydaları

Yeni dünya yani diğer adıyla malt eriğinin doğru oranlarda tüketildiği zaman diyabet gibi bir çok hastalığı önlediği hatta çekirdeğinden yapılan çayın birçok faydası olduğu tespit edildi. Detayları ile haberimizde inceledik.

Doğanın bize sunduğu onlarca güzellikten biri olan ve Akdeniz bölgesinde yetişen malta eriği bizlere pek çok fayda sağlamaktadır. Diğer adı yeni dünya olan bu meyvenin faydaları şu şekildedir; diyabeti önler, düzenli olarak tüketildiği takdirde kolesterolü ve kan şekerini dengeler. Ayrıca yeni dünya meyvesi kemik sağlığını da korumaktadır. Üstelik yeni dünya meyvesinin çekirdeği de pek çok fayda içermektedir.

Diyabeti ve birçok hastalığı önleyen yeni dünya meyvesinin faydaları

ZENGİN BESİN DEĞERLERİ

Yeni dünya yaprağı ile meyvesinde; pektin, A vitamini, C vitamini ve tiamin, riboflavin, niasin, piridoxin, folik asit gibi B-kompleks vitaminler bulunur ve tüm bunlar sağlık açısından sayısız fayda sağlamaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, manganez, potasyum, fosfor, çinko, bakır ve selenyum gibi mineraller açısından da bulunmaz bir kaynaktır. Yenidünya; düşük kolesterol ve kalori, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri gibi tekli doymamış yağlar içerir.

YENİ DÜNYANIN BİNBİR ÇEŞİT FAYDASI

Diyabeti ve birçok hastalığı önleyen yeni dünya meyvesinin faydaları - Resim : 2Yeni dünya meyvesinin faydalarını listeledik;

-Kanser riskini azaltır,
-Solunum sistemini rahatlatır,
-Bağışıklığı arttırmaya yardımcı olur,
-Kilo vermeye ve sindirime yardımcı olur,
-Kolesterol seviyesini kontrol altında tutar,
-Beyni korumaya yardımcı olur,
-Kemikleri güçlendirir,
-Kan dolaşımını düzenler

Fakat her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi yeni dünyayı fazla yemeninde birtakım zararları oluyor;  karın ağrısı, ishal ve alerjik reaksiyonlar yaşamak mümkündür.

YEDİKTEN SONRA ÇEKİRDEĞİNİ ATMAYIN!

Sayısız faydası olan malta eriğini yedikten sonra çekirdeğini saklamayı unutmayın. Aynı zamanda idrar artırıcı özelliği ile böbrek taşlarını düşürmede destek olarak kullanılabilir.

YENİ DÜNYANIN YAPRAĞINININ FAYDALARI

Aslında temel olarak yukarıda saydığımız tüm faydalar yenidünya yaprağı faydaları için de geçerli. Bunlara ek olarak;

Karaciğer için destek: En önemli organlarımızdan olan karaciğere fazla yüklenildiği durumlarda, antioksidan maddeler içeren yenidünya yaprağının karaciğerin daha iyi işlev göstermesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

Egzama ve diğer deri şikayetleri: Krem formunda kullanılan yeni dünya yaprakları çevre kaynaklı alerji sonucunda görülen kızarıklık ve tahriş durumlarında kullanılmaktadır. Lokal olarak kullanılan bu kremin cildi yatıştırdığı bilinmektedir. Aynı zamanda yatıştırıcı ve antioksidan özelliklere sahip olması genel cilt sağlığı açısından da faydalı olmasını sağlamaktadır.

Tarih boyunca toplumlar bitki ve meyvelerin şifacı özelliğinden farklı yöntemlerle yararlanmışlardır. Bitki ve meyvelerin kendileri, yaprakları veya çiçekleri demlenerek çay şeklinde tüketilmiştir. Birçok bitkisel çay gibi yenidünya meyvesinin çiçekleri de demlenerek bir çay elde edilir. Peki, yenidünya çiçeği çayının faydaları nelerdir?

Soğuğa karşı yardımcı: Yenidünya yapraklarında bulunan triterpenesin soğuğa karşı korumada yardımcı olduğu bilinmektedir.

YENİ DÜNYA ÇEKİRDEĞİ İLE ŞİFA DOLU ÇAY YAPIMI;

 

Önce yenidünya yapraklarını parmak eninde olacak şekilde şeritler halinde kesin,

4 bardak su için 5 gram yaprak olacak şekilde hazırlayacağınız karışımı çaydanlık ya da tencerede kaynatın,

Ocağı kısın ve 10-15 dakika boyunca ağır ateşte bırakın,

Ateşi söndürün ve 10 dakika kadar daha demlenmesine izin verin,

Çayı süzün ve ister sıcak, ister soğuk olarak servis edin.

Yeni dünya yaprağı çayının faydaları;

Yenidünya çayı balgam söktürücü olarak kullanılır. * Yenidünya, vücudun patojenlere karşı ilk savunma hattı olan beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olan ve ayrıca kronik hastalığı önlemek için antioksidan olarak çalışan harika bir C vitamini kaynağıdır.

Yeni dünya yaprağının zararları;

Öncelikle şunu söylemekte yarar var. Hangi bitki olursa olsun, faydası çok diye gereğinden fazla tüketmek size faydadan çok zarar getirecek ve toksik etkiler gösterebilecektir. Bilinen büyük bir yan etkisi olmamakla birlikte, yenidünya yapraklarından yapılan çayın fazla tüketilmesi kas güçsüzlükleri ve kas spazmları gibi etkiler doğurabilir.

Yeni dünya çekirdeği nasıl kullanılır? 

Çekirdekleri de kurutulup tüketilebiliyor. Kurutulan bu çekirdeklerden çay elde ediliyor. Bu da sindirim sistemizini destekliyor ve cildinizi güzelleştiriyor. Malta eriği çekirdeğinin tozundan ise cilde yararlı maskelerde yapılabiliyor.

Diyabeti ve birçok hastalığı önleyen yeni dünya meyvesinin faydaları ile ilgili etiketler Gıda meyve
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.