Yeni dönem başladı: Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere'nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles!

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından tahtın varisi ve 73 yaşındaki oğlu Charles, Londra'daki St James's Sarayı'nda resmen kral ilan edildi. Törende konuşan Kral Charles, "Bana geçen zorlu görevler, sorumluluklar var." dedi.

Dünyanın gözü günlerdir İngiltere'de. Halk bir yandan Kraliçe 2. Elizabeth'in yasını tutarken, bir yandan da merakla yeni hükümdar Kral 3. Charles'ın tahta oturmasını bekliyor.

Düzenlenen törenle kral ilan edilen Charles'ın tahta resmen oturmasına ise hâlâ biraz vakit var.

KRAL 3. CHARLES ADINI ALDI

İngiltere, bugün, 70 yıldır şahit olunmamış anlara tanıklık etti.

Perşembe günü ölen Kraliçe 2. Elizabeth'in yerine, ilk oğlu Charles kral ilan edildi ve Kral 3. Charles adını aldı.

Aslında ölen kraliçenin tahtına oğlunun geçeceği uzun zamandır biliniyordu ve kraliçenin ölümü açıklanır açıklanmaz Charles'a kral diye hitap edilmeye başlandı.

 

Ancak kraliyet geleneklerine göre Charles'ın resmi olarak kral ilan edilmesi az önceki törenle gerçekleşti.

Kral 3. Charles, St James’s Sarayı’nda 200 kadar kıdemli hükümet yetkilisi, Kraliyetin etki alanındaki diğer ülkelerden gelecek 14 diplomat ve devletin yüksek kurumlarından görevlilerin yaptığı toplantının ardından yaptığı konuşmanın tamamlanmasıyla birlikte resmen kral oldu.

Yeni dönem başladı: Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere'nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles!

Törende Charles'ın eşi Camilla ve oğlu Prens William da hazır bulundu

Charles toplantının ardından katıldığı bu topluluğu otomatik olarak 'Kraliyet Danışma Konseyi'ne dönüştürmüş oldu ve böylece yapılan toplantı da resmi kraliyet toplantısına dönüşmüştü.

Yemin ifadeleri, taahhütler ve annesinin ölümü ile ilgili anma cümlelerinden oluşan bir konuşma yapan Charles'ın krallığını ilan eden duyuru ilan eden duyuru, St James’s Sarayı’nın balkonundan okundu.

 

Bunun ardından aynı ilan Londra'nın ticari kalbi olan, İngiltere Merkez Bankası'nın karşısındaki Royal Exchange’de de okundu.

Hemen ardından ise bayraklar 26 saat boyunca yeniden göndere çekildi. Ancak seremonilerin ardından ulusal yas döneminin devam edecek olmasından dolayı yeniden yarıya indirilecekler.

 

Yeni dönem başladı: Charles resmen kral ilan edildi! İngiltere'nin yeni hükümdarı Kral 3. Charles! ile ilgili etiketler Kral İngiltere charles
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.