"Yeni dalga daha tehlikeli"

Dünya genelinde açıklanan yeni vaka sayıları koronavirüs salgınında ciddi bir tırmanış olduğunu gözler önüne seriyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu artışa dikkat çekerek, açıklanan vaka sayılarınının acil bir uyarı niteliğinde olduğunu belirtti. DSÖ, salgında gelinen yeni aşamanın ilk zamanlardan daha tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Yeni tip koronavirüs salgının da yaşanan yukarı yönlü seyre ilişkin DSÖ'den kritik bir uyarı geldi.

Dünya Sağlık Örgütü bölgesel direktörü Hans Kluge, son iki haftada Avrupa ülkelerindeki günlük vaka sayılarının 2 katına çıktığına dikkat çekti.

Geçen hafta Avrupa genelinde 300 bini aşkın yeni vaka tespit edildiğini vurgulayan Kluge, bunun salgının ilk zamanlardan daha tehlikeli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kluge, "Test sayıları arttıkça daha fazla vaka tespit ediliyor. Ancak yine de salgının bu bölgede hızlı yayıldığına dair alarma geçiren bir durum söz konusu." ifadelerini kullandı.

DSÖ'nün verilerine göre salgının başından bu yana Avrupa'da 5 milyonu aşkın vaka tespit edilmiş durumda. Yine Avrupa'da bugüne kadar 228 binden fazla kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

"Yeni dalga daha tehlikeli" ile ilgili etiketler DSÖ Dünya Sağlık Örgütü Avrupa vaka
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.