Rusya'dan korkutan bir açıklama geldi

Rusya'dan gelen bir son dakika açıklaması yeni salgın mı başlayacak endişesine neden oldu. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, bir çiftlikte yapılan testlerde 7 kişide "H5N8" olarak bilinen kuş gribi virüsü tespit edildi. Yapılan açıklamada virüsün ilk kez insanlarda görüldüğü belirtildi.

Dünya yeni tip koronavirüs pandemisiyle boğuşurken Rusya'dan korkutan bir haber geldi.

Haber 7'de yer alan habere göre, ülkenin güneyinde bir kümes hayvanı çiftliğinde 7 kişinin "H5N8 kuş gribi"  testi pozitif çıktı.

Rusya'dan yapılan açıklamaya göre; böylelikle bu virüs insanlarda ilk kez görülmüş olundu.

Moskova yönetimi adına açıklamayı, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova yapı.

Virüsün insandan insana bulaştığına dair ise bir bilgi bulunmadığı belirten ve "Virüs kuşlardan insanlara bulaşabilir, türler arası engelini aştı" ifadelerini kullanan Popova, vakaların erken bir aşamada tespit dildiğini söyleyerek, vakalarla ilgili bilgilerin Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) gönderildiğini söyledi.

Rusya'dan korkutan bir açıklama geldi ile ilgili etiketler Rusya kuş gribi h5n8
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.