Yeni bir mutant virüs tespit edildi

Dünya genelinde koronavirüs salgınının 2. dalgası yaşanırken, İngiltere'de bir anda vaka sayılarında ciddi artışlar yaşanmaya başlamıştı. Dünya bu artışın sebebinin bir mutant virüs olduğunu Başbakan Boris Johnson'dan duyduğunda şoke oldu. Çünkü bu mutasyon virüsün bulaşmasını ve etkisini artıyordu. İşte şimdi de virüsün Japonya mutasyonu ortaya çıktı. Şimdiye kadar 396 kişide görülen yeni mutant virüsün aşıların etkisini azaltmasından endişe ediliyor.

Bilim insanları koronavirüsün sürekli mutasyon geçirdiğini ve bunların büyük bir kısmının hastalığın seyrini etkilemediğini ifade ediyor.

Binlerce mutasyon içerisinde bazıları var ki şu an yaşanan vaka artışlarının ana sebebi de işte bu mutant virüsler.

Salgını etkileyen virüsün mutasyonlu varyantlarından ilki İngiltere'de görülmüştü. Ardından Güney Afrika ve Brezilya suşları ortaya çıktı. Üçü de birbirinden bulaşıcı ve öldürücü olan bu 3 mutant virüse şimdi de Japonya'da ortaya çıkan yeni bir tür eklendi. 

Yeni bir mutant virüs tespit edildi

Japonya Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID) 396 kişinin daha önce İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da rastlanan türlerin dışında, yeni bir mutasyon varyantına yakalandığını duyurdu.

Tüm vakalar, başkent Tokyo'nun bulunduğu Kanto bölgesinde belirlendi.

Diğer mutasyon türleriyle benzerlikleri bulunan bu varyantın, yeniden bulaşma riskini artırabileceğinden ve mevcut koronavirüs aşılarının etkisini düşürebileceğinden korkuluyor.

NIID'nin Acil Müdahale ve Hazırlık Merkezi Başkanı Saito Tomoya, yeni varyantın Japonya dışından geldiğinin tahmin edildiğini, ancak yeterli seviyede bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Tomoya, "Yeni türün 'ana akım' oluşturabileceğini düşünmüyoruz, ancak duruma yönelik bilgi edinmeye çalışacağız" diye konuştu.

 

Yeni bir mutant virüs tespit edildi ile ilgili etiketler Japonya İngiltere Güney Afrika Brezilya mutant virüs mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.