Yeni bir göç dalgası başlayabilir!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "İdlib'de saldırıların devam etmesi halinde Avrupa'ya yeni bir mülteci akını başlatabilir. İran petrol tankeri Lübnan'a gidiyor, Türkiye'ye değil." dedi.

Norveç'in başkenti Oslo'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'ya yeni bir göçmen dalgası uyarısı yaptı.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Suriye'de siyasi bir çözüm bulunduğunda askeri birlikler ayrılabilir ancak şu an Şam rejimi siyasi bir çözüme inanmıyor. İdlib'de saldırıların devam etmesi halinde Avrupa'ya yeni bir mülteci akını başlatabilir. Rusya, Türkiye'ye İdlib'deki gözlem noktalarına Suriye güçleri tarafından bir saldırı olmayacağının garantisini verdi. İran petrol tankeri Lübnan'a gidiyor, Türkiye'ye değil."

SURİYELİLER EYLEME DAVET EDİLİYOR

 Öte yandan Suriye'de günlerdir anonslar yapılarak özellikle çadırlarda ve kamplarda kalan  Suriyeliler Türkiye sınırına eyleme davet ediliyor.

 PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDA

SuperHaber'in bölgeden edindiği bilgilere göre bölgedeki provokatörler, Suriyelileri, Reyhanlı hudut hattı Bükülmez Mahallesi (Atma), Cilvegözü Sınır Kapısı ve Beşaslan Mahallesi mevkilerinde 3 grup halinde toplayarak sınır duvarlarını yıkmayı  ve Türkiye'ye giriş yapmayı deneyecek.

 

Yeni bir göç dalgası başlayabilir! ile ilgili etiketler Norveç Mevlüt Çavuşoğlu İdlib Dışişleri Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.