Yeni askerlik sistemi ne zaman? Nasıl olacak?

Yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak? Yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,askerlik sistemi çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatacak. Peki yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Yeni askerlik sistemi ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan, bakanlarla bir araya gelecek. Saat 14:00'daki toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik sistemini sunacak. Peki yeni askerlik sitemi ne zaman başlayacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan, partisinin bazı MYK üyeleri ile kabine üyesi bakanlarla bir araya gelecek. Saat 14:00'daki toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulunacak. Ve askerlik sistemi çalışmasını anlatacak.

ERDOĞAN ONAYLARSA HEMEN MECLİS'E SUNULACAK

Erdoğan'ın onay vermesi halinde yeni askerlik sisteminin iki hafta içerisinde Meclis'e sevk edilerek 23 Haziran seçimleri öncesi yasalaşması planlanıyor.

Toplantıda ayrıca İstanbul seçimlerine ilişkin çalışmalar ile önümüzdeki süreçte atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

BEDELLİ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yeni askerlik sisteminde uygulanacak bedelli askerlik ücreti 31 bin 343 lira olarak belirlendi. Bu miktar her altı ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacak.

 ASKERLİĞİN SÜRESİ DÜŞECEK Mİ?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili sorulan soruların başında “Askerlik düşecek mi?” sorusu yer alıyor. Yeni askerlik sistemi ile birlikte eğitim farkı gözetmeksizin zorunlu askerlik 6 aya düşecek. İlk bir ay temel eğitim 5 ay ise zorunlu askerlik hizmeti olarak geçecek.

Yeni askerlik sistemi ne zaman? Nasıl olacak? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.