Yeni Akit'ten çok tartışılacak 'Hayır' benzetmesi...

Hollanda krizi gazetelerin birinci sayfalarında geniş yer buldu. Yeni Akit Gazetesi de bugün manşetinde ilginç bir benzetme ile 'Hayır'cılara atıfta bulundu.

Yeni Akit gazetesi bugün manşetinde, TBMM Genel Kurulu'nda anayasa görüşmeleri esnasında bacağından ısırılan Ak Parti Milletvekili Muhammet Balta'nın ısırılmış bacağının fotoğraflarını okurlarıyla paylaştı.

Gazete, Hollanda'da Türk vatandaşlarının, polis köpeklerine ısırtılmasını da hatırlatarak, "Nazi kafalı" Hollandalılar ile milletvekilini ısıran 'hayır'cıların aynı zihniyette olduğunu yazdı.

İşte Yeni Akit'te yer alan o haber;

'HAYIR'CILAR ISIRMAKTA GENETİK AKRABA ÇIKTI!

Cumartesi günü Hollanda’daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi skandal şekilde engellenen ve ülkeye girişi yasaklanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek amacıyla Rotterdam’daki Türk başkonsolosluk binası çevresinde protesto gösterisinde bulunan vatandaşların üzerine Hollanda polisince köpeklerin salınması, Türkiye’de yaşanan bir başka olayı akıllara getirdi.

MECLİS’TE DE ISIRMIŞLARDI

Türk vatandaşlarını faşizan ve ‘vahşi’ yöntemlerle baskı altına alırken diğer taraftan ‘Hayır’ cephesi mensubu CHP, HDP, TBB, PKK, DHKP/C çevrelerine ses çıkarmayan Hollanda makamlarının talimatıyla polis köpeklerinin vatandaşlarımızın üzerine salınması ve bazı vatandaşların bu köpeklerce ısırtılması; geçtiğimiz 12 Ocak’da TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın ‘faili meçhul’ bir ağız tarafından ısırılmasını hatırlattı.

akittt

EYLEM AKRABALIĞI

Siyasi çevrelerde, Meclis’te ‘milletvekili ısırma’ olayıyla, Hollanda’da Türk vatandaşlarının ‘ısırtılması’ olaylarının ‘tür’ itibariyle birbiriyle yakın akrabalık bağı olan fiiller olduğu yorumları yapıldı. Konuyu Yeni Akit’e değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ilginç tespitlerde bulundu.

“AYAK SAYILARI FARKLI OLSA DA CİNSLERİ AYNI”

Metiner, şunları dile getirdi: “Hollanda’nın köpekleri milletin evlatlarına saldırırken içimizdeki Hollandalılar da aynı mantık, yöntem ve motivasyonla milletin değerlerine, inançlarına, liderine saldırıyor. Aslında o dişlerin sahipleri hep aynı cins... Baskı, tasallut, dayatma bunların ortak genetik özellikleri. Kimisinin iki ayağı, kimisinin dört ayağı olmasına rağmen bunlar aynı cinse mensup türdeş bir topluluk. Sonuç alamadıklarında ısırmalarına aslında şaşırmamak lazım.”

Yeni Akit'ten çok tartışılacak 'Hayır' benzetmesi... ile ilgili etiketler yeni akit gazetesi ısırık hayır manşet TBMM Genel Kurulu muhammet balta
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.