"Karayılan’ın da, Gülen’in de sabıkası yok; İBB’de işe alır mısın?"

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu: HDP ile işbirliği yapıp, PKK’lıları İBB’e dolduruyorlar.. Sonra da, suçu, Adalet Bakanlığı’na atmaya çalışıyorlar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terörle bağlantılı kişileri işe aldıkları gerekçesiyle haklarında "özel teftiş" başlatan İçişleri Bakanlığı'nın sert sözlerle eleştirdi.

İşe giren kişilerden adli sicil kaydı istediklerini belirten İmamoğlu, "Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir, siz işe birini başlatırken adli sicil kaydı istersiniz. Bu belge Adalet Bakanlığı'ndan alınır. " diyerek İçişleri Bakanlığını adres gösterdi.

Bu açıklamaları bugün köşesinde ele alan Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise İmamoğlu'nun bu sözlerine yanıt verdi.

Karahasanoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı;

"Adalet Bakanlığı, cezası kesinleşmeyen kimse için, “Sabıkalıdır” diye yazamaz.. Siz de.. Partilere kadro tahsis etmezseniz..

Alım sırasında İP’e, HDP’ye kontenjan vermezseniz.. İşe aldığınız kişiler içinde FETÖ veya PKK iltisaklı kişi çıktığında.. Size kimse suçlama getiremez.. Ama görünen o ki, İP’e ve HDP’ye kontenjan tanınmış. O kontenjan dahilinde işe alımlar yapılmış. O sırada da, terör örgütleri ile iltisaklı kişiler işe alınmış. İşte o noktada, Ekrem İmamoğlu’nun da, CHP’nin de, İP’in de, HDP’nin de sorumluluğu ortaya çıkıyor."

Bu konuda Meral Akşener'in sorumluluğuna da değinen Yeni Akit yazarı şöyle devam etti;

"Sadece Ekrem değil.. 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanlığı da yapmış olan Meral Akşener’inbile, “Kim sabıkalıdır, kim şüphelidir” bilmediğini ispat eden açıklamasını görünce.. Şaştım kaldım..

Ne diyor Akşener:

“Bütün belediyelerde işe alınan insanların, müracaatlarının değerlendirilme aşamasından itibaren GBT denilen yani güvenlik durumlarına bakılır, ‘Acaba hukuki olarak bir problemleri var mı?’ diye. Devleti yönetenlerin görevi, herhangi bir terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olanların bu sorgulamaları karşısında gereğini yapmaktır.” 

Tam bu noktada..

Meral hanım ile Ekrem beyin çelişkisini farketmişsinizdir. Birisi sabıka (kesinleşmiş mahkumiyet kararı) yok diyor. Diğeri ise, GBT’ye (İçişleri Bakanlığı‘ndan bilgi istenmesi) bakılmalı diyor..

Zaten sayın Soylu da, sabıkasızlık yetmez, GBT de istemeli idiniz, istemediniz diyor.. "

GÜLEN'İN, KARAYILAN'IN SABIKASI VAR MI?

Bu noktada "sabıka" konusunda bir parantez açan Karahasanoğlu şunları kaydetti;

"Gerçekten de.. 

PKK’nın başındaki Murat Karayılan’ın, şu an sabıka belgesi var mı?

FETÖ’nün başındaki Fetullah Gülen’in, şu an sabıkası var mı?
İkisinin de sabıkası yok..

Avukatları vasıtası ile savcılıktan sabıka belgesi isteseler.. Veya E-Devlet sisteminden sabıka belgesi düzenlenmesini isteseler..

İkisi de sabıkasız belgesi alır..

Ama ikisinin de, ne devlet dairesinde, ne belediyede, ne de iştiraklerinde çalışmaması gerekir. Çalışamaması gerekir. Bu da, GBT denilen araştırma ile ortaya çıkar.

Osman Kavala’nın, “Mahkum olmadı. bırakın, tutuksuz yargılansın” diye dışarı çıkartmak isteyenler.

Selahattin Demirtaş’ı, “Tahliye edin, tutuksuz yargılansın” diyenler..
Sabıka belgesi yok diye..

PKK veya FETÖ’nün başını bile İBB’de işe almaya kalkarlarsa, hiç şaşırmam..

Arkasından, “Adalet Bakanlığı bize tuzak kurdu” bile diyebilirler..

Ah ah.. Milliyetçiler, bunu da mı görecekti? Ülkücüler, bu savrulmayı da mı görecekti?

HDP ile işbirliği yapıp, PKK’lıları İBB’e dolduruyorlar..

Sonra da, suçu, Adalet Bakanlığı’na atmaya çalışıyorlar.."

YAZININ TAMAMI İÇİN....

 

 

"Karayılan’ın da, Gülen’in de sabıkası yok; İBB’de işe alır mısın?" ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İBB PKK Gülen karayılan köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.