Yeni Akit: Sadece, "fonlanan, akepelilere" fahişe dedik

Abdurrahman Dilipak'ın AK Parti'li kadınlar hakkında kullandığı çirkin ifadeleri en az onun kadar hararetli savunan Yeni Akit gazetesinden bugün "özrü kabahatinden büyük" denilebilecek bir açıklama geldi. Gazetenin sorumlu müdüründen, gazeteyi temsilen yapılan açıklamada, AK Parti'lilere değil "akepelilere" fahişe dedikleri savunuldu... Yeni Akit'in böyle bir sınıflandırma ve ayrımı neye göre, kime göre yaptığı ve bu cüreti nereden bulduğu ise merak konusu oldu

AK Parti'li kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak'a çirkin ifadeleri nedeniyle dava açıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, düzenlendiği basın toplantısı ile "AK Kadınlar dürüst, ahlaklı ve vatansever kadınlardan oluşmaktadır. Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız, o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz." diyerek Dilipak hakkında yasal süreci başlattılarını duyurdu.

Abdurrahman Dilipak ise, kadınlara yönelik galiz küfrünün "yanlış anlaşıldığına" yönelik kimi alçak perdeden mesajlar verse de, genel anlamda sözlerinin arkasında durarak, konuyu İstanbul Sözleşmesi üzerine bir tartışma zeminine çekme gayreti gösterdi.

Abdurrahman Dilipak'a en başından itibaren destek veren gazetesi Yeni Akit de benzer bir tutum takındı.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve aynı zamanda hukukçu olan Ali İhsan Karahasanoğlu, bir süre önce kaleme aldığı makalede, Dilipak'ın "fahişe" ifadesini "eleştiri özgürlüğü" kapsamında gördüğünü belirmişti!

ÇERÇEVEYİ NETLEŞTİRDİLER... YENİ AKİT KİME "FAHİŞE" DEDİKLERİNİ AÇIKLADI!

AK Parti'nin Dilipak'a söz konusu ifadeleri nedeniyle dava açmasının arından konuyla ilgili yeni bir yazı kaleme alan Karahasanoğlu bu kez "Şeytan'a külahını ters giydirecek" ifadeler kullandı.

Karahasanoğlu yazısında ilk olarak Dilipak'ın tartışma yaratan sözlerini hatırlatarak şunları yazdı;

"Bakın, hayatı sokakta kadın pazarlamakla geçen sahtekarların bile 'Dilipak AK Partilileri kastetti' diye söze başlayarak mahkum etmeye kalkıştığı bahsi geçen yazının, hedef alınan kelimesinin geçtiği paragrafın başı şöyle: 'AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar.'

Bu ifadeden sonra, değil hukukçu, hukuk öğrencisi bile olsanız, 'Bütün AK partililer kastedilmiş. Hatta Erdoğan’ın ailesi kastedilmiş' diyemezsiniz.. Diyen, en kibar ifadesi ile söyleyeyim, iftira eder.."

AKİT'E GÖRE; DİLİPAK "FONLANAN AKEPELİLERE" FAHİŞE DEDİ!

'Özrü kabahatinden büyük' denilebilecek skandal ifadelerle savunmasını sürdüren Ali İhsan Karahasanoğlu, Dilipak’ın söz konusu cümlesinden hemen sonra "fonlar" ve "akepeliler" vurgusu yaptını belirterek şöyle devam etti;

"'Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar.' Bir cümle öncesinde, 'AK Parti içindeki akepeliler' denilmişti. Şimdi biraz daha hedef daralıyor, 'akepelilerin içinde de, uluslararası fonlarla ve kamu fonları ile birlikte beslenenler' kastediliyor.. Dolayısı ile..

Kim, 'Ben AK Parti içindeki akepeliyim.. Ayrıca da, hem uluslararası fonlardan, hem de kamu fonlarından destekleniyorum' derse, kendisinin kastedildiği noktasında ön şartları geçmiş sayılır. Ama.. 'Ben AK Partiliyim. Akepeli değilim' diyen hiç bir kişi, 'Bu sözlerin muhatabı benim' diyemez, dese de doğru söylemiş olamaz."

KİME GÖRE "AKEPELİ", KİME GÖRE AK PARTİ'Lİ

Ali İhsan Karahasanoğlu, Yeni Akit Gazetesi'ni temsilen kaleme aldığı bu yazıda, kendilerine has bir "AK Parti'li" tanımı yaparak, kendi kıstaslarına uymayan AK Parti'lileri "akepeli" şeklinde kodlayıp küfür etmekte beis görmediklerini de ilan etmiş oldu.

Karahasanoğlu bu skandal ifadelerinin ardından ise "özür" faslına geçti...

Gazetenin sorumlu müdürü olarak bir duyuru yapan Karahasanoğlu, "Dindar kadınların.. Hatta, kendileri dindar olmasa bile, dindarlara saygısızlık etmeyen her bir insanımızın.. Hedef yapılan, çarpıtılan, farklı şekilde gösterilmeye çalışılan ifadeden dolayı bir üzüntüleri varsa, onların üzüntüsü, benim üzüntümdür.." diyerek, telaffuz ettiği kesimlerden "helallik" diledi.

Ali İhsan Karahasanoğlu'nun birbiri içinden keskin çelişkiler barındıran bu mesajlarının "fahişe" olarak tanımlanan kesimlerden nasıl tepki alacağı ise merak konusu oldu.

 

 

Yeni Akit: Sadece, "fonlanan, akepelilere" fahişe dedik ile ilgili etiketler Abdurrahman Dilipak Yeni Akit AK Parti Ali İhsan Karahasanoğlu akepeli
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.